{ "title": "Kırmızı Soğan Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/Kirmizi-Sogan-Salatasi-61.jpg", "date": "18.01.2024 22:17:33", "author": "Eren Çembertaş", "article": [ { "article": "Kırmızı Soğan Salatası; Kırmızı soğan, bildiğimiz üzere çoğu hastalığa iyi gelir. İnsan sağlığı açısından çok faydalıdır. Soğanın hayatımızda yeri büyüktür ve şifa deposudur. Soğan hemen hemen tüm yemeklerde kullanılırız. Ayrıca böreklerde ve salatalarda da kullanılır. Kırmızı soğan salatası balık yemekleri, kızartmalar ve kebapların vazgeçilmez salatasıdır. Kış buyunca geçirilen hastalıkların düşmanıdır. Kuru fasulye, nohut, mercimek, köfte, kebap ve bütün balık yemeklerinin yanına kırmızı soğan salatası yapılır. Sofralarımızdan kırmızı soğan salatasını eksik etmeyin. Açıkçası, hasta olup kutu, kutu ilaç tüketmek yerine, antibiyotikler yerine bol bol soğan tüketin. Bunun yanı sıra sarımsak, limon ve yeşillikleri sofranızdan eksik etmediğiniz sürece kış hastalıklarına karşı bağışıklık sisteminiz güçlenmiş olacak. Bütün kış boyunca bağışıklık sisteminiz güçlü kalacak. Vücut direnciniz artacak. Böylelikle doktora gitmeden ve ilaç kullanmadan kendinizi virüslere karşı korumuş olursunuz. Kırmızı soğan salatası tarifine geçelim.

Kırmızı soğan salatası malzemeleri
Kırmızı soğan salatası nasıl yapılır?

Öncelikle kırmızı soğanı soyuyoruz ve yıkıyoruz. Yıkadıktan sonra kırmızı soğanları halka şeklinde doğrayın ve süzgece koyun. Maydanozları bol su ile güzelce yıkayın. İnce bir şekilde maydanozları doğrayın. Buzdolabı poşeti ya da kapağı olan bir kapta su, sirke, tuz ve soğanları koyun ve harmanlayın. Daha sonra oda sıcaklığında 3-4 saat dinlendirin. Dinlendirdikten sonra suyunu güzelce süzün. Bütün suyu süzdükten sonra kırmızı soğan salatamıza maydanoz ve sumağı ilave edin. Salatamızı bir güzelce harmanlayalım. Harmanladıktan sonra üzerine zeytinyağını ekleyin. Kırmızı soğan salatamız hazır. Servis tabağına alıp, servis yapabilirsiniz. İsterseniz bu salatamızı bir hafta boyunca buzdolabında bekletebiliriz. İstediğimiz zaman buzdolabından çıkarıp afiyetle yiyebiliriz. Damak tadınıza uyacağından eminiz.

Afiyet olsun.

" } ] }