{ "title": "Kırmızı Marul Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/Kirmizi-Marul-Salatasi-29.jpg", "date": "20.01.2024 12:09:56", "author": "Handan özkahraman", "article": [ { "article": "Kırmızı marul salatası, için kullanılan kırmızı marul, zengin bir besin deposudur. Fakat ülkemizde gerektiği ilgiyi pek görememektedir maalesef. Sebzelerin hepsinin besin değerleri yüksek olduğu gibi, kırmızı marulun besin değeri oldukça yüksektir. Eğer daha önce hiç denemediyseniz ve yemediyseniz, bir kere daha düşünmenizi tavsiye ederim. Oldukça kolay ve bir o kadar lezzetli, bol vitaminli bir salatadır.

Kırmızı marul salatası malzemeleri
Kırmızı marul salatası nasıl yapılır?

Kırmızı marul, içerisinde bolca toz, toprak barındırmaya müsait bir sebzedir. O yüzden yapraklarından ayırıp iyice yıkamak gerekir. Sirkeli suda bekletmekte, en iyi sonucu elde etmiş olursunuz, temizlenmesi açısından. Yıkama işlemi bittikten sonra iyice kuruduğundan emin olmalıyız, salatamız çok sulu olmasın. Marulların kök kısımlarını bıçakla kesip atıyoruz. Ben vitamini gitmemesi için, marulları doğrarken bıçak yerine, elimle koparmayı tercih ediyorum. Siz isteğe bağlı olarak bıçak yardımıyla da doğrayabilirsiniz. Marulların çok kalın olmasını görüntü kirliliği açısından tercih edilmez. Biraz daha inceltmekte fayda var ağza gelebilsin. Sonrasında doğradığımız kırmızı marulları derin bir kaba alıyoruz.

Sonrasında salatalıkları da kabuklarını soyup ikiye bölerek, kesiyoruz. Ardından taze soğanları da temizleyip doğradıktan sonra, kırmızı marulların bulunduğu kaba hepsini döküyoruz. Üzerine 2-3 tane diye belirttiğimiz limonları sıkıp suyunu ilave ettikten sonra tuzunu da koyup, iyice karıştırmaya başlıyoruz. Zeytinyağı konusuna gelince, bazı kişiler salatada zeytinyağını ağır bulabilirler. Bu yüzden normal sıvı yağ da kullanabilirsiniz. Ama benim tercihim kesinlikle zeytinyağından yanadır, sağlık açısından. Bütün malzemeleri bir araya getirdikten sonra, güzelce karıştırıp afiyetle yemeye başlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }