{ "title": "Kereviz Sapı Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/kereviz-sapi-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 22:59:40", "author": "ayşe yeşilcan", "article": [ { "article": "Kereviz sapı salatası, Genellikle sağlıklı yaşama önem veren bireyler tarafından tercih edilmektedir. Çok faydalı bir besindir. Yediğimiz besinlerin faydalarını bilmekte fayda var diye düşünüyorum. Bu sebeple kerevizin ve kereviz saplarının faydalarından biraz bahsedelim. Lezzetiyle değil ama sağlığa olan faydaları ile ön plana çıkan bir sebzedir. K vitamini ihtiva eder. Antioksidan özelliği taşıması sebebi ile vücut direncini arttırır. Diyet yapanlar için eşsiz bir sebzedir. Çünkü 100 gram kerevizin içerisinde yalnızca 16 kalori gibi düşük bir kalori oranı vardır. Ülkemizde genel olarak sadece kök kısımları tercih edilir. Fakat sapı ve yapraklarının da en az kökü kadar yararlı ve besleyici özelliği vardır. Bu sebeple sap ve yapraklarda salata, çorba ya da farklı yemeklerde kullanılarak değerlendirilmesi gerekir. Ayrıca birçok insanın yemek yedikten sonra tansiyonu çıkmaktadır. Yemeğin yanına hazırlanan kereviz sapı salatası ile tansiyonun düşürülmesi başarılabilir. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir bilgidir. Diğer faydalarını da şu şeklide sıralayabiliriz: pankreas kanserinde kanserli hücrelerin üremesine engel olur, yüksek olan kolesterolü düşürmeye yardımcı olur, sindirim şikâyetlerine yani kabızlığa iyi gelmektedir, idrar söktürücüdür, iltihaplı rahatsızlıklara karşı etkili bir çözümdür, uyku şikâyetlerinde uyumaya yardımcıdır, adet sancılarına karşı azaltıcı etki göstermektedir ve ayrıca alerjik durumlara karşı da koruyucu olarak tercih edilmektedir. Bu sebeple gerek salatası gerek yemekleri sıkça tüketilmelidir. Sadece yemek amaçlı değil sağlık amaçlı da tüketimi arttırılmalıdır.

Kereviz Sapı Salatasının Malzemeleri
Kereviz Sapı Salatası Sosu için
Kereviz Sapı Salatası Nasıl Yapılır?

İlk önce turpları yıkayıp kurulayıp soyun. Soyulan turpları halka şeklinde doğrayıp pasta kalıpları ile şekilli kesin. Şekilli kesilen turpları bir karıştırma kabına alın. Öte yandan kereviz saplarını ve yeşil soğanı incecik doğrayın ve karıştırın. Bu malzemeleri de karıştırma kabına alın. Salamları küçük bir tavada kendi yağı ile 3 dakika kadar soteleyin malzemelerin üstüne koyun. Bu malzemelerin üzerine bir de mısır ekleyin. Diğer taraftan sos malzemelerini yani sızma zeytinyağını, nar ekşisini ve tuzu harmanlayıp salata malzemelerinin üstüne gezdirin ve iyice sosu yemeleri için karıştırın. İsteğe bağlı olarak üzerine domates ile gül yapılarak süs şeklinde orta kısma indirilebilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }