{ "title": "Kekik Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/kekik-salatasi.jpg", "date": "20.01.2024 17:32:11", "author": "onur karaarslan", "article": [ { "article": "Kekik salatası, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle de Kilis ve Antakya yöresinde yapılan bir salata çeşididir. Yapıldığı yörelerde zahter salatası adıyla da bilinir. Yeterli miktarda yenildiği takdirde mide ağrısı ve karın ağrısına iyi gelir, kolesterolü düşürür, ani spazmları ve sara krizini önler. Ayrıca ergenlik sivilcelerini engellemek için de yararlıdır.

Kekik Salatası Malzemeleri 6 kişilik
Kekik Salatası Nasıl Yapılır?

İlk olarak, ince bulgurun üzerine 1 yemek kaşığı kadar tuz ve 1 su bardağı kaynamış su dökülerek, ağzı kapatılır ve şişmesi için bir kenara bırakılır.

Bulgurun şişmesini beklerken kekikler güzelce yıkanarak suyu süzüldükten sonra ince ince doğranır. Domateslerin çekirdekleri çıkarılarak küçük küçük doğranır. Bu şekilde sırasıyla diğer malzemeler de küçük küçük doğranarak hazırlanır. Salataya renk vermesi için mısır da ilave edilir.

Bulgur soğuduktan sonra bütün malzemeler katılarak karıştırılır. Zeytinyağı ve tuz ilave edilir ve limonların suyu sıkılarak salata tamamlanır.

Afiyet olsun.
" } ] }