{ "title": "Kek Kalıbında Salata", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/kek-kalibinda-salata.jpg", "date": "19.01.2024 09:34:58", "author": "esma kınık", "article": [ { "article": "Kek kalıbında salata hem tadı açısından hem de görüntüsü açısından oldukça lezzetli ve farklı bir tarif olan kek kalıbında salatanın yapılışı ve malzemelerini aşağıda sıralayalım.

Kek kalıbından salata için malzemeler
Kek kalıbında salata nasıl yapılır?

Sekiz adet patates haşlanır ve soyulur. Dört adet ayrı ayrı kap hazırlanır. Bir tanesine dört adet patates, birine iki adet patates, ötekine yine iki tane patatesi ve diğerine de geriye kalan iki adet patatesi koyulur ve ezilir.

Kırmızı rengi oluşturmak için; iki tane domatesi küçük bir şekilde küp-küp doğranır ve tuzlanır.

Sarı rengi oluşturmak için dört tane ezilen patatesin içerisine mısır, iki kaşık zeytinyağı, iki kaşık limon suyu, tuz biber ilave edilip karıştırılır.

Yeşil rengi oluşturmak için; bütün yeşillikler yıkanır ve küçük küçük doğranır. Ezilen iki adet patatese doğranan yeşillikler eklenir. Tıpkı sarı renkte olduğu gibi iki kaşık zeytinyağı, kaşık limon suyu, tuz ve pul biber ilave edilip karıştırılır.

Turuncu rengi oluşturmak için; dört adet havuç rendelenir ve iki kaşık zeytinyağında sotelenir. Soğuduktan sonra, diğer iki adet ezilmiş olan patatese havuçlar ilave edilir. Diğer renklerde olduğu gibi bu karışımın içerisine de iki kaşık zeytinyağı, iki kaşık limon suyu, tuz ve pul biber ekleyip karıştırılır.

Son olarak da mor rengi oluşturmak için; mor lahana rendelenir ya da ince ince doğranır. Kalan iki ezilmiş patatese ilave edilir. Burada da diğerleri gibi iki kaşık zeytinyağı, iki kaşık limon suyu, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırılır.

Kek kalıbına streç film yerleştirilir. İlk önce doğranan domatesler eklenir. Onun üzerine mısırla hazırlanan patatesler konulur. Onun üzerine yeşillik olan patatesler eklenir. Onun da üzerine havuçlu patatesler eklenir. Son olarak da mor lahanalı patatesler eklenir. Salata iki saat buzdolabında bekletilir. İki saatin sonunda buzdolabından çıkarılır ve servis tabağına ters bir şekilde çevrilir. Salata dilimlenip servis yapılabilir.
" } ] }