{ "title": "Keçi Peynirli Salata", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/keci-peynirli-salata.jpg", "date": "21.01.2024 04:51:28", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Keçi Peynirli Salata, çok sağlıklı ve bol vitaminli bir salatadır. İçerisinde bulunan greyfurt ve limon suları diyette olanların yağ yakmalarına yardımcı olacaktır. Ayrıca sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyen her kese diyetleri boyunca her gün bu nefis salatayı yaparak tüketmelerini öneririz. Tok tutucu ve besleyici özelliğinin yanında görsel olarak da muhteşemdir.

Afiyet olsun.

Keçi peynirli salata malzemeler
Sosu için
Keçi Peynirli Salata Nasıl Yapılır?

Salatayı yapmaya ilk olarak taze fasulyeleri haşlayarak başlıyoruz. Bunun için öncelikle fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp, bıçak ile ortadan ikiye dilimledikten sonra, baş parmak kalınlığında doğruyoruz. Daha sonra bol su ile yıkayıp suyunu süzüyoruz.

Geniş bir tencerenin içine bir litre kadar su koyup bir miktar tuz attıktan sonra fasulyeleri içine atıp haşlıyoruz. Fasulyeler yeterince pişince suyunu süzdürüp buzlu suyun içine atıyoruz. Birkaç dakika buzlu suyun içinde beklettikten sonra suyunu atması için bir süzgecin üzerine alıyoruz. Daha sonra geniş bir kâsenin içine alıyoruz. Rokayı güzelce ayıklayıp yıkadıktan sonra, ellerimizle parçalayarak fasulyelerin üzerine ilave ediyoruz. Çeri domatesleri ikiye kesip, üzerine ekliyoruz. Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkarıp yuvarlak şekilde doğrayıp üzerine ilave ediyoruz. Bir çorba kasesinin içinde greyfurt suyunu limon suyunu zeytinyağını ve baharatları da ilave ettikten sonra karıştırıp salatanın üzerine gezdiriyoruz. Son olarak keçi peynirini üzerine serpiştirip fazla bekletmeden servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }