{ "title": "Kaşık Salata", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/kasik-salata.jpg", "date": "19.01.2024 19:33:41", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kaşık salata, adı üzerinde kaşıkla yiyebileceğiniz şekilde malzemelerinin küçük doğranmasıyla hazırlanır. Bildiğiniz gibi salataları genellikle çatalla yeriz. Ancak bu salata bildiğiniz kaşıkla yeniyor. Özelliği bu olduğundan, yanında tüketilen ana yemekle bir anlamda özdeşleşmiş olacak. Kaşık salata daha çok kebaplarla ve et yemekleriyle birlikte mükemmel bir uyum sağlamaktadır. Yapılışı biraz zahmetli olsa da yemek menünüze çok yakışacak. Salatanızı malzemelerin en bol olduğu mevsimde yaparsanız, tadına doyum olmaz. Şimdi kaşık salatasını birlikte hazırlamaya başlayalım.

Kaşık salata için gerekli olan malzemeler
Kaşık salata nasıl yapılır?

Salatanın hazırlığı için malzemeleri önce güzelce yıkayın. Domateslerden başlayarak, önce kabuklarını soyun. Bunları çok küçük şekilde doğrayın. Büyüklükleri yaklaşık nohut kadar olsun. Daha sonra yıkanmış salatalıkların kabuklarını soyarak aynı büyüklükte doğrayın. Doğranmış malzemeleri genişçe bir karıştırma kabının içine koyun. Bundan sonra kuru soğanı, yeşil biberleri, yeşil soğanları ve sarımsakları da aynı büyüklüklerde doğrayın. Kalan maydanozu, reyhanı yine incecik kıyın ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bir kâsenin içinde sızma zeytinyağını, limon suyunu, tuz ve nar ekşisini birlikte karıştırın. Dilerseniz bunları bir kavanozun içinde iyice çırpabilirsiniz. Kapağını kapattığınız kavanozu malzemeyle birlikte çalkalayın. Daha sonra sosunu döktüğünüz kaşık salatasını karıştırın ve salata tabağının içine alın. Artık kaşık salatası servise hazır. Ana yemekle birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }