{ "title": "Karışık Salata", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/karisik-salata.jpg", "date": "20.01.2024 00:24:27", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Karışık salata, bugünlerde yapıp tüketmeniz amaçlı uyumlu tariflerden biri. Zira ramazan ayındayız ve bu ayda beslenme biçimi epeyce mühim. Profesyoneller tüm zaman aç olan midenin ansızın zor yemeklerle karşın karşıya bırakılmaması bunun amaçlı de salata türü hafif aperatiflere ağırlık verilmesini ek olarak gerçek buluyorlar. Bizlerde bu öneriye sadık kalmak yerine tek salata tarifi vereceğiz.

Karışık salata malzemeleri
Karışık salata nasıl yapılır?

Malzemeleri hazırladıktan ek olarak sonra yapılışına başlayabilirsiniz. Öncelikle tüm yeşil sebzeleri farklı kaplardaki sirkeli suda 15 dk civarı bekletin. Ek olarak sonra yeşillikleri sudan geçirin ve suyunu iyice süzdürün. Kurutma amaçlı kâğıt Kâğıt havlu ile kuruladıktan ek olarak sonra elinizle iri parçalara ayırın, sebzeleri neden bıçak ile değil de el ile parçalandığını sorarsanız bunun nedeni bıçakla doğramakla vitamin kayıplarını önlemektir. Sonra kadar büyük bir kap içerisine alın. Tüm malzemeler bu şekilde doğranır. Derin bir kapta limon, zeytinyağı ile karıştırılarak salata tabağına alınır.

Üzerine arzuya göre sirke, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu karıştırın. Salatanın üst kısmına gezdirerek servis yapın.
" } ] }