{ "title": "Kalıpta Salatalar", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/kalipta-salatalar.jpg", "date": "19.01.2024 03:38:26", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Kalıpta salatalar, ilk görünüşü ile herkesin beğenisi alacak olan kalıpta salatalar, önce görselliğe ardından da damağa hitap edecek güzelliktedir. Davet masaları için veya kabul günleriniz için sevdiklerinize hoş görüntü de salatalar yapmak isterseniz tariflerimize göz atmanızı öneririz.

Kalıpta Salatalar

Kalıpta Renkli Salata İçin Gerekli Malzemeleri
Kalıpta Renkli Salata Nasıl Yapılır?

Mor lahanayı keskin bir bıçak ile dilimleyin. Ardından bir kâsenin içerisine ilave edin ve üzerine tuz, sirke az miktarda sıvıyağ eklemesi yapıp yoğurun. Bu şekilde birkaç dakika bekletin ve rengi değişince salatanızı hazırlamaya geçin. Havucu temizleyin ve dış kısmını soyacak ile soyun. Ardından rendenin kalın dişli yeri ile rendeleyip bir kâsenin içerisine alın. Yanmaz bir tavanın içerisine sıvıyağ ilavesi yapın ev havucu tava da harmanlayın. Havuç yumuşayıp suyunu çekince kâsenin içerisine alın. Diğer taraftan haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyun ve rende ile rendeleyin. Kelepçeli ve altı olmayan bir kek kalıbını servis tabağının üzerine yerleştirin. Alt kısmına ilke önce rendelenip tuz ile harmanlanmış olan patatesi ilave edin. Patateslerin üzerine hafif bastırın. Üzerine rendelenmiş ve bekletilmiş olan mor lahanayı ilave edip her tarafına yayın ve aynı şekilde biraz bastırın. Mor lahananın üzerine de kavrulmuş olan havucu serpiştirip yerleştirin ve bastırın. Mayonez ve yoğurdu bir kâsenin içerisinde karıştırın. Az miktar zeytinyağı ilave edip tekrar karıştırın. Hazırlanılan yoğurtlu sosu da salatanın en üstüne döküp yayın. Yoğurtlu karışımın üzerine dilimlenmiş yeşil zeytinleri ve kırmızıbiberleri ilave edip buzdolabına kaldırın. Bu şekilde bir saat kadar bekletin ve sürenin ardından kelepçeli kalıbın içerisinden alıp sunum yapın.

Tart Kalıbında Salata İçin Gerekli Malzemeleri

1 kilo patates.
Süslemek için
Tart Kalıbında Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Patatesleri yıkadıktan sonra uygun büyüklükte bir tencerenin içerisine alın ve üzerine su ilavesi yapıp pişmeye bırakın. Haşlanmış olan patatesleri suyun içerisinden alıp kabuklarını soyun. Kabukları soyulmuş olan patatesleri bir kâsenin içerisine alın ve ezici ile ezin. Ezilen patateslerin içerisine tuz ve tereyağı ekleyip tekrardan karıştırın. Havuçları rendeleyin ve az miktar sıvıyağ ile tavanın içerisinde sote yapın. Havuçları da pişirdikten sonra patateslerin üzerine ekleyin. Yeşillikleri de temizleyip yıkadıktan sonra kurutun ve ardından ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Doğranmış olan yeşillikleri de patateslerin üzerine ilave edin. Harcın içerisine limon suyu, tuz, zeytinyağı ve baharatları ilave edip kaşıkla bir güzel karıştırın. Tart kalıbının iç kısmına sıkı olacak şekilde streç film yerleştirin. Hazırladığınız patates salatasını streç filmin üzerine döküp yayın. Bire gece bu şekilde buz dolabında bekletin. Ertesi günü servis tabağının üzerine ters çevirip çıkartın. Üzerine hazırlanmış olan mayonezli yoğurt karışımından döküp servis yapın.

Afiyet olsun.

Muffin Kalıbında Salata İçin Gerekli Malzemeleri
Süslemek için
Muffin Kalıbında Salata Nasıl Yapılır?

Yanmaz bir tavanın içerisine tereyağını ve sıvıyağı ilave edip ısıtın. Kuru soğanı ince olacak şekilde doğrayıp tavanın içerisine alın. Diğer taraftan patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Kavrulmuş olan kuru soğanın içerisine salçayı ve baharatları ekleyip karıştırın. Diğer taraftan ezilmiş veya rendelenmiş olan patatesleri tavaya alıp harmanlayın. Hazırlanmış olan patatesleri muffin kalıplarının içerisine alın ve ters çevirip servis tabaklarının içerisine ilave edin. Patateslerin etrafına dereotu ve kırmızı pul biber serpiştirin. Üzerine de süzme yoğurt gezdirip buzdolabına kaldırın. Bu şekilde bir saat kadar bekletin ve sürenin ardından sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }