{ "title": "Kabak Salatası Yoğurtlu", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/kabak-salatasi-yogurtlu.jpg", "date": "19.01.2024 00:54:27", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Kabak salatası yoğurtlu, bu salata tarifini yaz geldiğinde sıkça yapmanızı tavsiye ederiz. İçeriğindeki zengin lif sayesinde bağırsakların çalışmasına destek olan, besin değerleriyle sağlıklı beslenmeye yardımcı olan kabağın özellikle mevsiminde tüketilmesi gerekir. Bunu ister yemeklerde ister böreklerde, isterseniz tarifimizde olduğu gibi salata şeklinde tüketebilirsiniz. Kızartmasından, dolmasına kadar türlü yemekler ortaya çıkarabilirsiniz. Vücudunuzdaki toksinlerin atılmasına yardımcı olan, sinirlerin yatıştırılmasında etkili olan kabağı, özellikle diyet yapanlar ihmal etmesinler. Eğer kızartma şeklinde tüketilmezse, kabak düşük kalorisiyle kilo vermenizde destek olacaktır.

Kabak çabuk sulandığından, çoğu tariflerde suyu sıkılarak kullanılır. Ancak kabak salatası yoğurtlu tarifimizde bunu yapmanızı tavsiye etmiyoruz. Sebzenin tüm vitamin ve mineral değerlerinden faydalanmalısınız. Diğer yemeklerde, özellikle rendelenerek kullanıldığı yerlerde kabağın bekletilmesi halinde fazla sulanması mümkün. Bu nedenle yemeğin tadının bozulmaması için suyu sıkılır. Kabakla hazırlayacağınız her türlü yiyecekte taze ya da kuru naneyi kullanabilirsiniz. İkisi birbiriyle mükemmel bir uyum sağlamaktadır. Kabağı bu kadar övdükten sonra, birlikte kabak salatası yoğurtlu tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Kabak salatası yoğurtlu için gerekli malzemeler
Kabak salatası yoğurtlu nasıl yapılır?

Salatayı hazırlamak için önce kabakları yıkayın ve kabuklarını temizleyin. Daha sonra kabakları rendenizin iri tarafıyla rendelemeye başlayın. Bu arada yemeklik ince doğradınız kuru soğanı zeytinyağında kavurmaya başlayın. Hafif sotelenen soğanın içine, rendelenmiş kabakları hiç sıkmadan ilave edin. Ocakta kabağın suyu çekinceye kadar pişirme işlemine devam edin. Bu yaklaşık 10 dakika sürer. Daha sonra içine dövülmüş iç cevizleri ve tuzu ilave edin.

Kabaklar pişince ocağın altını kapatın ve malzemenin soğuması bekleyin. Sizde bir kâsenin içinde yoğurtla üzerine konulacak karışımı hazırlamaya başlayın. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu iyice karıştırın. Bunu uygun bir salata tabağının içinde kabaklarla buluşturun. Kabak salatası yoğurtlu tarifinin üzerine nane, dereotu, fesleğen ile süsleme yapın. Dediğimiz gibi naneyi kuru ya da taze kullanabilirsiniz. Birazcık da zeytinyağı gezdirin. Salatanız artık servis edilmeye hazır. Konuklarınızın beğenisini kazanacağını düşünüyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }