{ "title": "Jülyen Salata", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/julyen-salata.jpg", "date": "21.01.2024 06:11:00", "author": "ayşe yeşilcan", "article": [ { "article": "
Jülyen salata, isiminden de belli olduğu gibi içerisine katılan malzemelerin jülyen yani şerit halde kesilmesi ile oluşturulan bir salata türüdür. Her yörede yapılmakla beraber Akdeniz bölgesinde daha fazla yapılmaktadır. İçine katılan malzemeler belirli bir şeklide oldukları için göze de damağa da hitap etmektedir. Amerikan salatasını çağrıştırmaktadır. Kalorisi pek de yüksek olmayan bir salata çeşididir. Misafire ikram açısından şık bir görüntü oluşturmaktadır.

Jülyen salata malzemeleri
Sos için
Jülyen salata nasıl yapılır?

Salatada bulunacak malzemeler su ile bir güzel yıkanıp kurutulmalıdır. Daha sonra kabaklar ve havuçlar soyulmalı ve jülyen tabir ettiğimiz şeklide yani şerit şerit kesilmelidir. Tavada zeytinyağı ve hafif ateş ile hafif olacak şekilde ayrı olarak sotelenmelidir. Sotelenen kabak ve havuçlar soğutulması amaçlı bir kenara alınmalıdır. Sebzeler soğuduktan sonra üstüne doğranmış haldeki turşu, köz kırmızı biber, zeytinler, mantarlar, konserve mısır ve doğranmış dereotu eklenerek ufak hareketlerle karıştırılmalıdır. Diğer taraftan sos malzemeleri iyice karıştırılarak hazırlanmalı. Eğer bu sosun kıvamının çok katı olduğuna kanaat getirirseniz bir miktar su ekleyebilirsiniz. Hazırlığı biten sos salatanın üzerine dökülmeli ve salatayla bütünlük sağlaması açısından salata yine küçük hamlelerle karıştırılmalıdır. Salatanın sosu emdiğine kanaat getirilirse salata dolaba alınıp 1 saat kadar sosu tam olarak çekmesi beklenir. Sosu çeken salat bir saat sonra servise hazır hale gelmektedir.

Afiyet Olsun.
" } ] }