{ "title": "İtalyan Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/italyan-salatasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 10:42:14", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "İtalyan Salatası, Birçok çeşitli malzeme ile yapılabilen ve farklı birçok tarifi bulunan İtalyan salatası yurdumuz salatasından oldukça farklı bir lezzet ve tarife sahiptir. İtalyan salatası en çok Amerikan salatası ile karıştırılmaktadır. İtalyan salatasını Amerikan salatasından ayıran en önemli özelliği füme dil ve jambonun kesim biçimidir. Bu iki malzemenin küp-küp değil jülyen olarak doğranması İtalyan salatasının diğer salatalardan farklı olmasını sağlamaktadır. Klasik Ruz salatasından İtalyan salatasını ayıran özellik ise İtalyan salatası içine konan sosis, salam gibi et ürünleridir. İtalyan salatasının olmazsa olmaz malzemesi ise mayonezdir. Patates, bezelye gibi malzemeleri haşlamak için vakit yoksa bunun yerine pratik bir ürün olan hazır garnitür de kullanılabilir.

İtalyan Salatası Malzemeleri (5 kişilik)
İtalyan Salatası Nasıl Yapılır?

Havuçların üzeri bıçak yardımıyla kazınır ve temizlenir. Temizlenen havuçlar parçalar halinde (Bezelye büyüklüğü) doğranır. Kabukları soyulan patatesler yine havuç büyüklüğüne denk olacak şekilde kabukları soyularak doğranır. Bezelye, havuç ve patatesler tuzlu suda haşlanır. Yumuşayan patates ve diğer malzemelerin suyu süzülerek başka kaba alınır ve soğumaya bırakılır. Jambon ve füme dili ince şeritler halinde doğranır ve haşlanan sebzelerin üzerine eklenir. Küçük küçük doğranmış kornişon turşu, yoğurt ve mayonez de sebzelerin üzerine eklendikten sonra tuz da ilave edilerek tüm malzemeler karıştırılır. Soğuk olarak servis edilir.
" } ] }