{ "title": "İkramlık Salata", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/ikramlik-salata.jpg", "date": "21.01.2024 02:43:33", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "İkramlık salata, birbirinden şık ve lezzetli salata tariflerini misafirleriniz için ikramlık olarak hazırlayabilir, hoş bir ziyafet şöleni yaşayabilirsiniz. İkramlık salata tarifleri davet ve gün masalarının vazgeçilmez garnitürleri arasındadır. İkramlık olarak hazırladığınız yemek ya da hamur işlerinizi tamamlayacak harika tariflere yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Çıtır Kaseler İçin Gerekli Malzemeler (Hamuru İçin)
Salatası için
İkramlık Çıtır Kaselerin Nasıl Yapılır?

2 su bardağı kepekli un, yoğurt, yumurta, sıvıyağ, oda sıcaklığında erimiş tereyağı, tuz, çörekotu, pul biber ve kekik karıştırma kabına alınarak kurabiye hamuru kıvamında yoğrulur. Hamur birkaç eşit parçaya bölünerek 4 milim kalınlığında açılır. Açılan hamur çorba kasesi ile yuvarlak olacak şekilde kesilir. Kesilen hamurlar muflin kalıplarının içine yayılır. (Muflin kalıbı yoksa ısıya dayanıklı kaseler de kullanılabilir.) Hazırlanan kalıplar 200 derecelik ısınmış fırına atılarak kızartılır. Kızaran hamur fırından alınır ve ılıdıktan sonra kalıptan çıkarılır.

Patatesler küp-küp doğrandıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine döşenerek fırında kızartılır. Közlenen biberler ve patlıcanın kabukları oyulup ufak ufak doğranır. Doğranan sebzeler çukur bir kabın içinde karıştırılır. Üzerine yoğurt, sarımsak, tuz, mayonez eklenerek harmanlanır. Hazırlanan salata kalıpta pişirilen hamurun için eşit şekilde paylaştırılır. Arzuya göre üzeri ceviz, maydanoz ya da dereotu ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

İkramlık Garnitürlü Salata
Süslemek için
İkramlık Garnitür Salata Nasıl Yapılır?

Patatesler basınçlı tencereye alınarak haşlanır. Haşlanan patatesler soğumadan kabukları soyulup, çatal ile püre haline gelene kadar ezilir. Üzerine tuz, karabiber ve yeteri kadar sıvıyağ eklenip harmanlanır. İçine doğranmış havuç, bezelye, mısır, yoğurt, mayonez, ince kıyılmış maydanoz ve kornişon turşu eklenerek karıştırılır. Kelepçeli kek kalıbı hafif yağlandıktan sonra hazırlanan salata kalıba dökülüp, düzgünce yayılır. Dinlenmesi için birkaç saat buzdolabında bekletilir.

Buzdolabında dinlenen salata kalıptan dikkatli bir şekilde çıkartılır. Üzeri salam, ince kıyılmış salatalık, haşlanmış yumurta, marul yaprakları ve kaşar peyniri ile süslenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }