{ "title": "Hellim Peynirli Salata", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/hellim-peynirli-salata.jpg", "date": "19.01.2024 18:26:07", "author": "Salih YILDIZ", "article": [ { "article": "Hellim peynirli salata diyet yapanlar ve öğle tatili molasını hafif bir atıştırmayla hızlıca geçiştirmek isteyenlerin vazgeçilmez seçeneğidir.

Az soslu seçeneği ile diyet yapanlar istedikleri kadar yiyebilir. Et yemeyi sevmeyenler de ihtiyaçları olan proteini hellim peynirinden alırlar. Kızartılarak yenen Hellim damakta nefis bir tat bırakarak salataların en çok tercih edilen malzemelerindendir. Hellim peyniri özellikle Kıbrıs mutfağında et yemeklerinden kahvaltıya kadar pek çok yerde kullanılır. Rendelendiğinde köfte ve mücvere, ızgara haliyle sebzelere mükemmel uyum sağlar. Günümüz mutfağının en beğenilen yiyeceklerinden Hellim peynirli salatanın tarifine gelelim.

Hellim peynirli salata malzemeler
Hellim peynirli salata nasıl yapılır?

Göbek salata ve lolorosso yaprakları yıkanır ve el ile koparılır. Domates kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Kırmızı ve sarı dolmalık biber şeritler halinde doğranarak bir tavada az yağ ile sotelenir. Sotelenen biberler bir tabağa alınır. Aynı yağda dolmalık fıstıklar kavrulur. Hellim peyniri ve fıstıklar hariç tüm salata malzemesi karıştırılır. Hellim peynirleri şeritler halinde kesilerek kızartılır. Sos karıştırma kabında limon suyu, zeytinyağı, sirke ve tuz çırpılarak salatanın sosu hazır hale getirilir. Salata servis tabağına alınan yeşillikler, domates ve biberler sos ile buluşturulur. Kızarmış hellim peynirleri salatanın üzerine dilimler halinde konur. Kavrulmuş dolmalık fıstıklar son bir dokunuş olarak salatanın üstüne serpilir. Salatanın üstüne sarımsaklı ve kekikli kruton atıştırarak veya çubuk galeta konularak servis edilir. Sevdiğiniz farklı yeşillikler ile salatanızı zenginleştirebilirsiniz.

Salatamızın ana malzemesi yeşillikler kalsiyum mineralleri ve vitaminler açısından oldukça zengindir. Sinirleri yatıştırır, tansiyonu düzenler. Uykusuzluk çekenler için ideal besin kaynağıdır. Domates, sofralarımızın her şekilde baş tacıdır. Pek çok vitamin içermektedir. Kalp hastalıkları ve kanser hastalığına çok iyi gelir. Domates tüketimi obezite sorununu giderir. Biberler C vitamini deposudur. Dolmalık fıstık ise pek bilinmemesine rağmen protein yüklüdür. Pek çok vitamin ve potasyum kaynağıdır. Yemeklerimizde sıklıkla kullanmamız gereken malzemelerdendir. Pilava, zeytinyağlı dolmaya ve irmik helvasına çok yakışır. Peynir tüketimi de her yaştan insanın vücut gelişimi ve sağlıklı yaşamasında önemli yer tutar. Peynirler kolay sindirilebilen beslenme değeri yüksek yiyeceklerdir. Bunca sağlıklı ürünle hazırlanan hellim peynirli salata zeytinyağı ile de taçlanır.

Hepinize afiyet olsun.
" } ] }