{ "title": "Hardallı Patates Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/hardalli-patates-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 18:34:22", "author": "Salih YILDIZ", "article": [ { "article": "Hardallı patates salatası kolay tedarik edilen malzemeleri ve hızlı tarifi ile çay saatlerinin vazgeçilmezleri arasında her zaman baş sıradadır. Çay saati menüsünde ne hazırlayacağınıza karar vermek her zaman zor olur. Her misafire farklı menüler sunma telaşı kaplar içinizi. Hazırladıklarım güzel olacak mı, beğenilecek mi derken tüm misafirleri mutlu edecek, yüzlerini güldürecek menüye karar verilir. Servis sonrası misafirlerin tabakları boşsa on üzerinden on aldınız demektir. Tabaklarda yiyecekler kaldıysa üzülmeyin. Onları da akşama çocuklarla beyler yer. Şimdi size hiçbir tabakta kalmayacağı garantisi ile hardallı patates tarifi verelim.

Hardallı patates salatası malzemeler
Hardallı patates salatası nasıl yapılır?

Patateslerin kabuklarını fırçalayarak temizliyoruz. Bir tencerede tuz ile dağılmayacak şekilde haşlıyoruz. Haşlanan patatesi soğuyunca soyup, küp şeklinde dilimliyoruz. Yıkayıp temizlediğimiz Frenk soğanları ince ince doğruyoruz. Patatesi ve soğanları ilk olarak karıştırma kabına alıyoruz. Ayıkladığımız maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyıyoruz. Bir salata karıştırma kabında hardal, mayonez, limon suyu ve tuzu çırpma teli ile hazırlıyoruz. İsteğe göre nar ekşisi de konabilir. Sosu karıştırma kabında patates ve soğanlarla buluşturuyoruz. Sosu ve salatayı karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Ağızlara layık salatamız hazır.

Şimdi salata sunumu ile ilgili birkaç önerim olacak. Salatanızı marul yaprakları koyduğunuz oval düz tabağa alarak üzerine çeri domates, zeytin ve kapari ile süsleyebilirsiniz. Kapari ve hardalın uyumuna bayılacaksınız. Salatanın en üstüne serpeceğiniz nar taneleri hem tat hem görünüm açısından farklılık yaratmanızı sağlayacak.

Hardal hazmı kolaylaştırıcı ve kabızlığı önleyici etkileri ile sofralarımızdan eksik etmememiz gereken bir bitkidir. Göğsü yumuşatarak öksürüğü keser. Ağrı kesici özelliği ile de hayat kurtarır. Vitaminlerden zengin maydanoz ve dereotu çiğ halleri ile salatalarımızın vazgeçilmezleri olmak zorunda. Maydanoz böbrek ve idrar yolu hastalıklarından korurken, dereotu da mide bulantısı ve karın ağrılarına iyi gelir. Yine ağız kokusunu önlemekte de kullanılır. Sindirim sisteminin aktif olarak çalışmasını sağlaması bakımından çay saatleri sonrası büyük önem teşkil eden bir besindir. Müthiş besin patatesin faydaları ise saymakla bitmez. Yemeği, salatası, çorbası ile sofralarımız vazgeçilmezidir. Besin değerinden kaybetmemesi için kabuğunun çok ince soyulması gerekmektedir. Bu yüzden tarifteki gibi haşlayıp soyarsanız daha faydalı olur.

Misafirlerinizi ağırlarken göstereceğiniz samimiyet ve güler yüz, hazırladığınız yemeğinde önüne geçecektir. Hazırladığınız hardallı patates salatasını güzel bir börekle sunabilirsiniz. Güzelce demlenmiş sıcacık bir çay ve hoş sohbetle birlikte güzel bir gün daha sizi ve arkadaşlarınız bekliyor. Çay menüsünden ardından ikram edeceğiniz hafif bir tatlı ve kahve ile bütün notları toplayıp yeni misafirlerinizi ağırlamak için hazırlayacağınız menülere konsantre olabilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.
" } ] }