{ "title": "Hardal Soslu Salata", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/hardal-soslu-salata.jpg", "date": "20.01.2024 13:47:28", "author": "Salih YILDIZ", "article": [ { "article": "Hardal soslu salata, yapımı her bayanın yapabileceği kolay ve sağlıklı gıdalardan iri olmaktadır. Bir kere salatanın faydaları tabi ki tartışılamaz bu durumda her evin sofrasında muhakkak ki salata olmaktadır.

Bu salata için gerekli malzemeler
Hardal Soslu Salata Nasıl Yapılır?

Salataların yapımında maydanoz ve domates olmaz ise olmazlardan olmakta limon, zeytinyağı ve sirke üçlüsüne her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Salata yapımına öncelikle göbek salata ve kiraz domateslerin yıkanması ile başlanmakta ardından suyu süzülerek doğranmaktadır. Doğranan parçalar salata kabına alınmaktadır. Bu aşamada başka bir kap daha ayarlanmaktadır. Bu kap içinde limon suyu, hardal ve sirke çırpılmakta ve üzerine tuz ve şeker eklenerek çırpılmaya devam edilmektedir. Bu çırpılması sırasında artık şeker karışım ile özdeşleşince zeytinyağı eklenmektedir. Böylelikle hardal sosumuz oluşmuş olmakta ve salatanın üzerine gezdirilmekte ve servis edilmektedir. Kişiler kendi arzu, istek ve damak tatlarına göre farklı şeyler ekleye bilmekte veya çıkartabilmektedir. Örneğin, isteğe bağlı olarak mısır, roka, közlenmiş biber, kornişon turşu ve ceviz içi konulabilmektedir. Ek olarak konulacak maddeler hem güzel bir tat vermekte hem de görüntüyü daha zengin göstermektedir.

Salata tüketmek kimine göre bir yaşam tarzı olmakta; ancak kimine göre öğün bile sayılmamaktadır. Kimine göre bir öğün olurken kimine göre fit kalmanın en önemli nedenlerinden biri olmaktadır. Ayrıca özellikle yaz aylarında hava bu kadar sıcak iken ağır yemekler yerine salata eşsiz bir seçenek olmaktadır. İnsan sağlığı açısından da salata faydaları insanlar tarafından bilinmekte ve bilinçli tüketiciler salatayı sofralarından eksik etmemektedir. Öncelikle salata hazmı kolaylaştırmakta ve bağırsakları çalıştırmaktadır. C vitamini, potasyum ve lif kaynağı olan salata diyetisyenler tarafından da kontrollü kilo verimi ve zayıflama açısından da önerilmektedir. Diyetisyenler özellikle sağlıklı kilo verimi açısından günde 2 defa salata veya yeşil sebze tüketilmesi gerektiğini vurgulamaktadırlar. Salata aynı zamanda hardal ile birleşince hardalın faydaları da ortaya çıkmaktadır. Gerçek bir antioksidan olan hardal da salata gibi hazmı kolaylaştırmaktadır. Hardalın bir diğer avantajı ise öksürüğe, zatürre ve bronşit rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Hardal aynı zamanda göğüs hastalıklarının bitkisel tedavisinde de kullanılan şifalı bir bitki olmaktadır.
" } ] }