{ "title": "Gökkuşağı Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/gokkusagi-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 04:10:39", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Gökkuşağı salata, gökkuşağı salatası farklı şekiller de yapılan farklı sebzelerle farklı görsel şölenlerin oluşturulacağı bir salata tarifidir. Her mevsim ayrı sebzelerle yapılır. Yemeklerin yanına meze olarak da yapılabilir. Tabi kullanılan malzemelere göre farklı tarifler oluşabilir. Kimi patates ile yaparak renklendirir kimi ise sadece rengarenk sebzeleri bir arada kullanarak yapar. Patates ile yapılınca çok fazla renk seçeneği olmuyor birkaç sebze ile patates yoğrulur ve renklendirme yapılarak sunulur ve patates salatasından pek farkı olmaz. Asıl gökkuşağı salata tamamen sebzelerle yapılan ve soslar ile tatlandırılan salatadır.

Gökkuşağı salata tarifi için gerekli malzemeler
Süslemek için
Gökkuşağı salata nasıl yapılır?

Salataya başlarken öncelikle tüm sebzeler yeşillikler ayıklanır, temizlenir. Ayıklanan sebzeler tek tek kaplara konur ve üzerleri su ile doldurulur ve içlerine bir miktar sirke ilave edilir. Sirke ilave etmek de amaç içerisindeki zararlı maddelerden arındırmak ve herhangi bir hastalık bulaşmasını önlemektir. Yarım saat kadar sirkeli suda kalan yeşillikler ve sebzeler çıkarılıp süzgece alınır ve süzülmesi için bekletilir ya da temiz bir bez üzerine alınır. Tamamen kuruyunca göbek marul, maydanoz, yeşil soğan, dere otu, kuzu kulağı, samut, roka çok ince bir şekilde kıyılır ve her biri ayrı ayrı tabaklara alınır. Daha sonra havuç ve turp rendenin büyük tarafında rendelenir. Onlar da ayrı tabaklara alınır. Domates ve salatalık da küp-küp doğranır ve tabaklara alınır. Sunum yapacağımız büyük bir salata tabağı alınır ve malzemeler tek tek birbirine karıştırılmadan yan yana dizilir. Tıpkı gökkuşağı gibi renkli bir görüntü elde edilir. Yeşil sebzeler fazla olduğundan mısırlar ve domatesler araya renk katacaktır. Bu renk cümbüşünü ayarlamak size kalmış bir durum istediğiniz renkleri bir araya getirirsiniz. Sebzeleri dizdikten sonra ayrı bir kaba limon sıkılır zeytinyağı ve tuz eklenir iyice karıştırılır. Salatanın üzerine Eşit şekilde ilave edilir. En son ceviz ve nar ile süslemeler yapılır. Tüm yemeklerin yanına çok şık bir sunum ve hafif bir lezzet olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }