{ "title": "Girit Kabağı Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/girit-kabagi-salatasi.jpg", "date": "20.01.2024 17:33:07", "author": "Salih YILDIZ", "article": [ { "article": "Girit kabağı salatası harika olur. Bir de zeytinyağı, sarımsak ve limon üçlüsüyle buluşunca haşlanmış Girit kabakları ana yemeğin yanında nefis bir garnitür olacaktır. Girit adasına gidip de hangi restorana giderseniz gidin bu salata masanıza koyulacaktır. Çiçeği üzerinde Girit kabakları ile hazırlanan bu harika salatanın tarifine geçelim.

Girit Kabağı Salatası Malzemeleri
Girit Kabağı Salatası Nasıl Yapılır?

Kabakları güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını kazıyoruz. Kesme tahtamıza alıp ince ince şeritler halinde dilimliyoruz. (İsteyenler jülyen aparatı yardımı ile yapabilirler ancak çok ince arzu etmezseniz bıçak yardımı ile dilimlemenizi tavsiye ederim.) Dilimlediğimiz kabakları bir kabın içerisine koyduktan sonra bir parmak üste çıkacak şekilde üzerine kaynar su döküyoruz ve bu şekilde 5-10 dakika bekletiyoruz. Tabii ki çok ince dilimlemişsek çok beklemeye gerek yok. Çünkü fazla beklerse diriliğini kaybedecektir ya da şöyle diyelim ince dilimlenmişse 5 dakika, kalın dilimlenmişse 10 dakika kaynar suda beklemesi yeterli olacaktır. Zaten birkaç kere yapınca bu salatayı her şeyi göz kararı yapacaksınız zaten.

Daha sonra kabakların suyunu süzüp derin salata kasemize alıyoruz. Kırmızıbiberi de yıkayıp suyunu süzdükten sonra aynı şekilde ince şeritler halinde dilimliyoruz. Yine havucu yıkayıp soyduktan sonra jülyen aparatı yardımı ile ince ince şerit şeklinde dilimliyoruz. Diriliğini kaybetmeyecek şekilde kaynar suda veya buharda haşlıyoruz. Yine burada da havucun inceliğine göre haşlama süresi değişeceğinden göz kararı diriliğini takip etmeniz faydalı olacaktır. Biberle birlikte salata kasemize aktarıyoruz. Ezilmiş sarımsağın üzerine zeytinyağını, limon suyunu, tuz ve karabiberi ve de pul biberi de ekleyip iyice harmanlıyoruz. Bol dereotu, maydanoz ve naneyle karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Mısırları üzerine dengeli şekilde serpiştiriyoruz. Üzerine domatesleri ister bütün ister yarıdan kesip süsledikten sonra birkaç saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Çok hafif bir salata olup diyet yapanlara özellikle öneririm.

Afiyet olsun.
" } ] }