{ "title": "Garnitürlü Patates Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/garniturlu-patates-salatasi.gif", "date": "19.01.2024 05:13:57", "author": "abdullah özgül", "article": [ { "article": "Garnitürlü patates salatası, Garnitürlü salata yapıyorsanız ilk önce dikkat etmeniz gerekli şey garnitür malzemelerinin iyi yıkanmış ve taze olmasıdır. Ayrıca havuç ve salata turşusunun çürümüş olmamasına özen gösteriniz. Garnitürü marketten hazır bir şekilde alacaksanız, garnitürün son kullanma tarihine çok dikkat etmelisiniz. Patatesler de aynı şekilde taze ve çürümüş olmamalıdır. Halk arasında Rus salatası ile çok karıştırılmaktadır, yapılış ve malzeme içeriği aynı olduğunu söyleyebiliriz. Gelelim garnitürlü patates salatasının yapılışına;

Garnitürlü patates salatası malzemeleri
Garnitürlü patates salatası nasıl yapılır?

Haşlanmış patates ve haşlanmış havuçları küp-küp doğrayın. Aynı şekilde kornişon turşularını ise patates ve havuçlardan biraz daha küçük olacak şekilde küp-küp doğruyoruz. Geniş bir kâse tabağına mayonezi, yoğurdu ve zeytinyağını koyup bir çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz. Daha sonra içerisine doğradığınız malzemeleri koyuyorsunuz. Tuzunu ve karabiberini de koyup karıştırıyoruz. Yuvarlak bir pasta tabağını veya bir tepsiyi iyice yağlayıp servis tabağına koyuyoruz. Daha sonra içine patates salatasını koyuyoruz. Üzerini bastırarak düzlüyoruz. Daha sonra kırmızı biberleri iyice yıkadıktan sonra küp-küp doğruyoruz. Salatanın üzerine kırmızı biberleri yuvarlak şekilde koyuyoruz. Biberlerin kenarına mısırları koyuyoruz. Siyah zeytin ve maydanoz ile süsleyerek servis yapılıyor. Üzeri için konulan malzemeler kişilerin zevkine göre değiştirilebilir. Zeytin veya mısır yerine salatanızın üzerine küçük salam dilimleri veya pastırma dilimleri koyabilirsiniz.

Ayrıca salatanın üzerine konulan mısırların konserve olmaması da tat açısından salatanıza farklı bir lezzet katacaktır. Salatanızın yanında yaptığınız yemekler de salatanızın tat boyutuna çok etki edecektir. Garnitürlü patates salatasının yanına daha çok hamur işi yemekler daha çok tercih edilmelidir. Ayrıca kornişon turşusunun veya salatalık turşusunun da ekşimemiş ve küflenmemiş olması da çok önemlidir, aksi halde size ve midenize büyük zararlar verebilir. Garnitürlü patates salatası bekletilebilir ve 2-3 gün sonra da rahatça tüketilebilir, kolay kolay bozulan bir salata değildir. Garnitürlü patates salatasını sabah kahvaltılarında ve öğle yemeklerinde tüketilmesi tavsiye edilir. Ekşi yoğurtta salatanın tadını çok bozacaktır. Salatada taze yoğur kullanmanız, hatta pastörize yoğur değil de taze köy yoğurdu kullanmanız önerilmektedir.

Garnitürlü patates salatası kimi insanlar tarafından çok sevilirken kimileri tarafından çok sevilmeyebilir. Biraz damak tadına hitap eden salata olduğu için fazla tercih edilen salata türü olmamaktadır. Fakat herkesin bir defa tatmasını isterim, kafanızdaki fikirleri değiştirecek bir salata olduğu da kesin. Ayrıca vitamin ve mineral açısından çok zengin bir salata olduğu bilinmektedir. Çocuklarınıza ve hasta olanlara verilebilecek en güzel salata çeşidi olacaktır. Son olarak kimi insanların mısıra, mayoneze, zeytine alerjisi olabilmektedir. Salatayı tüketmeden önce dikkat etmenizde de yarar olacaktır.
" } ] }