{ "title": "Garnitürlü Makarna Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/garniturlu-makarna-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 17:07:58", "author": "esma kınık", "article": [ { "article": "Garnitürlü makarna salatası, bu tarifi hazırlamak aslında bir sanattır. Çünkü herkes makarna nasıl pişirilir bilir ama makarnayı tam kıvamında pişirmek ve o lezzeti yakalamak her zaman mümkün olmaz. Makarnanın ana vatanı olarak bildiğimiz İtalya'da başlı başına bir ana yemek olarak tüketilen makarna türleri çok çeşitli soslarla lezzet katılarak hazırlanmaktadır. Ana maddeleri, un, yumurta ve irmikten oluşan makarna türleri besleyici ve doyurucu bir yemek olmasının yanı sıra mükemmel lezzetiyle de büyük küçük herkesin damak tadına hitap ederek günümüzde oldukça fazla tüketilmektedir. Makarnayı çok çeşitli şekillerde yapabilirsiniz. Örneğin, kıymalı, yoğurtlu, peynirli ya da sebzeli şekilde hazırlayıp yiyebilirsiniz. Makarnanın farklı bir türü olan garnitürlü makarna tarifini sizlere vereceğiz. Bu tarifi çay saatlerinde hamur işlerinin yanında lezzetli bir salata olarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz ya da öğle ve akşam yemeklerinde yemeklerin yanında rahatlıkla sunum yapabilirsiniz.

Garnitürlü makarna salatası için gerekli malzemeler
Garnitürlü makarna salatası nasıl yapılır?

Öncelikle hazır garnitür kullanmaktansa sebzeleri kendinizin haşlamasını tavsiye ederim. Havuçlar küp-küp doğranır. Daha sonra iki tane küçük boy tencerede ayrı ayrı küçük küpler halinde doğradığımız havuçları ve dondurulmuş ya da taze var ise bezelyeleri haşlayalım. Bu işlemi yaparken tencerenin içerisine bol su ekleyip suyu kaynatıyoruz. Biraz tuz koyduktan sonra makarnalarımızı haşlanmak üzere suyun içerine atıyoruz. Bu arada maydanoz ve dere otumuzu iyice yıkayıp ince bir şekilde doğruyoruz. Makarnamız haşlandıktan sonra soğuması için süzgece boşaltıyoruz. Bir kâsede yoğurt, mayonez, biraz zeytinyağı ve dövülmüş sarımsağımızı karıştırıyoruz. Kornişon turşularımızı küçük küçük doğruyoruz. Makarnamızı büyük bir kaba boşaltıyoruz. Haşladığımız sebzelerimizi ilave edip karıştırıyoruz. Doğradığımız maydanoz ve dere otunu da içine katıyoruz. Kornişon turşularımızı da ekliyoruz. En son hazırladığımız yoğurtlu mayonezli sosu ilave ediyoruz. Tuzunu, toz kırmızı biberini de katıp hepsini karıştırıyoruz. Daha sonra salatanızı servis yapabilirsiniz.
" } ] }