{ "title": "Garnitür Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/garnitur-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 07:55:01", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Garnitür salatası mana olarak kısacası anne yemeklerin yakınında meze olarak tüketilen salata demektir. Meze olarak destekçi yiyecek türünde değerlendirilebilen birden pek salata türü vardır. Burada çok pek tercih edilen tek kaç çeşitli tarif inceleyebilirsiniz. Garnitür olarak kullanacağınız malzemeler anne yemeğinize yönelik değişeceği amaçlı seçimi zevkinize yönelik yapabilirsiniz.

Ançüezli garnitür salata gereken malzemeler
Ançüezli garnitür salata nasıl yapılır?

Pirinci diriliği kaybolmayacak biçimde haşlayın. Haşladıktan ardından bol suyla yıkayıp süzün. Eskiden fırında pişirmiş olduğunuz soğanı kat kat parçalara ayırın. Tek kabın içerisinde soğan, pirinç, doğranmış durumda olan lahana yaprağı, soya yağı, sirke ve tuzunu karıştırın sonra iyice harman haline getirin. Bu karışımı içlerini oymuş olduğunuz ançüezlerin ortada bölümüne alıp üzerini kırmızı biber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Cevizli roka salatası gerekli malzemeler
Cevizli roka salatası nasıl yapılır?

Rokayı ayıklayıp yıkayın, iri iri kıyın; maydanozu ince ince kıyın. Bunları kâse içerisine alın. Dolmalık fıstığı yağ kullanmadan kısık ateşte sarartın, ceviz içiyle birlikte kâseye katın. Farklı tek kapta zeytinyağını, limon suyunu ve ezerek hazırladığınız sarımsağı ve az tuz katarak çırpın. Bu sosu salatanın üst kısmına gezdirip servise sunun.

Beyin salatası gerekli malzemeler
Beyin salatası nasıl yapılır?

Beyini tek kaba alın içerisine bol ilgisiz ve tuzlu su koyarak dışındaki zarı sıyırın. Tek tek sudan geçirip yıkayın ve tek tencereye alın. Su doldurun, limonun suyunu sıkın sonra maydanoz dalları atın tuz serpin ve o şekil kaynatın. Beyin yumuşayana civarı haşlansın. Bu sırada sebzeleri doğrayarak servis tabağına alın zeytinyağı tuz ve limon ekleyin, en sona haşlanan beyini küçük parçalara ayırın sonra yavaşça karıştırarak servise sunun.

Baharatlı garnitür salata gerekli malzemeler
Baharatlı garnitür salata nasıl yapılır?

Geniş tek kâse içerisine haşlanmış pirinç ve bezelyeleri koyun ve hafifçe karıştırın. Tuna balığı, kereviz ve soğanı ek edin. Minik tek kavanoz içerisine limon suyu, yağ, köri ve biber sosunu koyduktan ardından kavanozun kapağını kapayarak çalkalayın. Bunu, pirinç karışımının üst kısmına döküp hafifçe karıştırın. Kâsenin kapağını kapatıp buzdolabında 30 dk kadar soğutun. Marul yaprakları üstünde servis yapın. Domatesle süsleyin. Salatanız servise hazırdır afiyet olsun.
" } ] }