{ "title": "Et Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/et-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 17:36:44", "author": "Cemile Akyer", "article": [ { "article": "Et Salatası, Oldukça doyurucu ve besleyici olan bu salata özellikle yaz günlerinde ağır yağlı ve etli yemeklerden kaçınanlar için çok iyi bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır. Et salatası, etin ağır tadından hoşlanmayanlar için, soğuk tüketildiği ve birçok aromatik malzemeyle karıştırıldığından sıklıkla tercih edilebilir bir seçenektir. Bu şekilde, tüketilmesi yaşamsal öneme sahip bir besinden mahrum kalmamak mümkün olacaktır. Yapılışı etin pişme süresi dışında çok zaman almayan bu lezzetli salatanın malzemeleri ve yapılışı aşağıdaki şekildedir.

Et Salatası Malzemeleri
Sosu için
Et Salatası Nasıl Yapılır?

Etler bir tencerede önce yüksek ateşte mühürlenir ve ardından az miktarda sıcak su eklenerek haşlanır. Bu işlemde düdüklü tencere tercih edilmesi zaman tasarrufu bakımından faydalı olacaktır. Pişen etlerin kalan suyu tencerenin kapağı açılarak iyice buharlaştırılır ve etler soğumak üzere bir kaba alınır. Kornişon turşular, kırmızı ve yeşil biberler jülyen doğranır. Maydanoz ince ince kıyılır. Bol suda iyice yıkanmış ve süzülmüş olan (Salata kurutucu iyi bir çözüm olacaktır) göbek salata yaprakları ve semizotu irice hatta mümkünse elle parçalanarak doğranır. Bu sebze karışımı soğuyan etlerle harmanlanır. Diğer bir kapta zeytinyağı ezilmiş sarımsak, yarım limonun suyu, nar ekşisi, tuz, karabiber ve kişniş birbirine iyice karışması için çırpılarak kıvamlı bir sos elde edilir. Bu sos et ve sebze karışımı üzerine gezdirilir. Düz bir tabağa alınıp, servis yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }