{ "title": "Erişte Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/eriste-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 10:40:06", "author": "Nagihan Öztürk", "article": [ { "article": "Erişte salatası, farklı bir tat olarak sofralarımızda yer almakta. Yetişkinlerin ve çocukların severek yiyebileceği bir salata türüdür. Besin değeri yüksek doyurucu ve kalori değeri düşük bir salata çeşididir. Erişte salatasını içerinde yoğurt olması nedeni ile yaz aylarında sık sık tüketilir. Yapımı kolay ve masrafsız olması nedeni ile herkesin kolaylık yapabileceği bir salata çeşidi. Diyet yapanlar öğleye yemeği veya akşam yemeği olarak erişte salatası tüketebilir.

Erişte Salatası Malzemeleri 4 kişilik
Erişte Salatası Nasıl Yapılır?

İlk olarak salataya erişteleri haşlamak ile işe başlayalım. Sıcak suyu derin bir tencerenin içine koyup ateşine üzerine kaynamaya bırakıyoruz. Sıcak su 2-3 dakika sonra hemen kaynamaya başlar eriştelerin yapışmaması için kaynayan suyun içine sıvıyağ, tuzu ve hemen ardında erişteyi koyup bir iki defa karıştırdıktan sonra orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika sonra erişteler pişmiş olur. Erişteleri süzüp birbirine yapışmaması için soğuk su ile bir iki kere yıkayın. Daha sonra kornişon turşuyu ve közlenmiş kırmızı biberi küçük küçük doğrayıp bir kâsenin içine koyun. Hemen ardından sarımsağı soyup bir güzel ezin ve daha sonra derin bir kabın içine süzme yoğurdu koyun. Süzme yoğurdun içine sarımsak ve mayonezi koyup karıştırın. Sarımsaklı yoğurt karışımın içine sırasıyla mısır, turşu, garnitürü, kırmızı biberi ve tuzu ekleyip karıştırın. Erişte salatası hazır istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }