{ "title": "Enginar Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/enginar-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 14:04:10", "author": "Emre Ekmen", "article": [ { "article": "Enginar Salatası: Tam bir karaciğer dostu olan enginar bitkisinin yemekleri dışında bir de salatası yapılmaktadır. Herkesin beğenerek yiyebileceği bu salata kalori olarak da düşük değerlere sahiptir. Bu yüzden diyet yapanlarında kaçınmaması gereken ve bolca tüketilmesi gerekilen bir besin türüdür. Enginar karaciğere olduğu gibi mideye de çok yakın bir dosttur. Mide yanmaları, ekşimeleri olan insanlarda bu durumları azalttığı görülmüştür. Böbreklerin iyi çalışmasını sağlayıp idrar sökücü özelliği de bulunmaktadır bu mucizevi bitkinin. Her eve ve her mutfağa girmesi gereken muhteşem bir bitki ve lezzet odağıdır. Şimdi bu mucizevi bitkinin salata tarifine geçelim ve çok pratik ve enfes bir lezzet ortaya çıkaralım.

Enginar Salatası Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Enginar Salatası Nasıl Yapılır?

İlk önce kişi adeti kadar belirlediğimiz enginarları soyup temizliyoruz. Soyulan enginarları yıkayıp bir kenara bırakalım. Çok aşırı geniş olmayan bir kaba iki bardak suyumuzu koyalım üstüne de unu, sıkmış olduğumuz limon suyunu ve tuzunu ekleyip orta ateşte 20 dakika haşlayalım. Haşlandıktan sonra enginarları bir kaba koyup soğumaları için kenara bırakalım. Garnitür ve haşlanmış nohutları tekrardan bir sudan geçirip salata tabağına dökelim. Üstüne ise kenara soğuması için bıraktığımız enginarları ufak ufak parçalara ayırıp koyalım. Son olarak maydanoz, dere otunu ekleyelim. Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve isteğe göre çörek otunu serpelim. Ondan sonra bir kaşık yardımıyla karıştıralım ve salatamız hazır hale gelsin. İsteğe göre dereotu veya maydanoz yardımıyla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }