{ "title": "Ekmek Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/ekmek-salatasi.jpg", "date": "20.01.2024 04:01:45", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Ekmek salatası, oldukça doyurucu bir salata tarifidir. Canınız yemek yapmak istemediği zamanlarda ekmek salatası hazırlayıp afiyetle tüketebilirsiniz. İçerisinde bol miktarda protein, mineral ve vitamin bulunan ekmek salatası besleyici özelliğinin yanında lezzet bakımından da oldukça güzeldir. Eğer daha önce ekmek salatası yapmayı denememiş iseniz size önereceğimiz tarif ile kolaylıkla ekmek salatası hazırlayabilirsiniz.

Ekmek Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Ekmek Salatası Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk etini iyi bir şekilde yıkayın ve uygun büyüklükteki bir tencerenin içerisine alın. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ve su ilavesi yapıp haşlanması için orta harlı ateşin üzerine yerleştirin. Tavuk eti haşlanınca suyun içerisinden bir kâsenin içerisine alıp hafif soğuması için bekletin. Ardından sarımsakların kabuklarını soyun ve pişmiş olan tavuk eti birlikte rondonun içerisine alın ve püre kıvamına gelende dek çırpın. Diğer taraftan süzme yoğurt ile mayonezi bir kâsenin içerisine alın ve karıştırın. Yoğurtlu harçtan 3 yemek kaşığı ayırın ve kalan harcın içerisine tavuklu karışımı ilave edip tekrar karıştırın.

Tost ekmeklerinden bir tanesini bir kaşık süt ile ıslatın ve ıslatılmış olan ekmeğin üzerine bir yemek kaşığı tavuklu harçtan sürüp yayın. Bu ekmeğin üzerine de aynı şekilde ikinci ekmeği alıp ıslatın ve tavuklu karışımdan sürün. Bütün tost ekmeleri ve hazırlanılan harç bitine dek bu işleme devam edin. Kule gibi bütün ekmekleri üst üste dizdikten sonra kulenin en altına ve en üstüne bulunan ekmekten tutun ve uzunlamasına olacak şekilde bir servis tabağının üzerine dizin.

Önceden ayrılmış olan yoğurtlu karışımı ekmek salatasının her tarafına sürüp dikkatli bir şekilde yayın. Salatanın üzerine bir streç film veya folyo serin. Bu şekilde ekmek salatasını bir gece buzdolabının içerisinde bekletin. Ertesi gün yumurtaları su ile haşlayın ve sert şekilde haşlandıktan sonra rendenin kalın dişli yeri ile sarısını ve beyazını salatanın her tarafına rendeleyin. Kırmızı pul biber ve kuru nane ile de renklendirip dilimleyin. Hazır hale gelmiş olan ekmek salatasını pasta gibi dilimleyip sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }