{ "title": "Doyurucu Salata Tarifleri", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/doyurucu-salata-tarifleri.jpg", "date": "19.01.2024 08:19:38", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Doyurucu salata tarifleri ile sevdiklerinize veya kendinize güzel salatalar hazırlayabilirsiniz. Canınız yemek yemek istemediği zamanlarda pratik bir şekilde hazırlanılan salatalar ile gününüzü hoş bir şekilde geçirebilirsiniz. Aynı zamanda kalori değeri oldukça az olan salatalar sağlık için de son derece faydalıdır.

Tavuklu Buğday Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Tavuklu Buğday Salatası Nasıl Yapılır?

Buğdayları bir gün önceden ılık suyun içerisine ıslatıp bekletin. Ertesi gün buğdayın suyunu süzün ve bir tencerenin içerisine alın. Üzerine tekrardan sıcak su ilavesi yapıp haşlamaya bırakın. Yeteri dirilikte haşlanmış olan buğdayın kevgirin içerisine alın ve üzerine ılık su tutup kevgirde bekletin. Tavuk etini de temizledikten sonra haşlayın ve yumuşadıktan sonra sıcak iken didikleyin. Bu aşamada eğer tavuk eti soğursa tel tel ayrılması da zor olacaktır. Tel tel olan tavuk etini bir karıştırma kabının içerisine alın ve üzerine de haşlanmış olan buğdayı ilave edin. Diğer kalan baharatları ve ince kıyım yapılmış kuru soğanı karıştırma kabına alın. Bütün malzemeleri bir güzel harmanlayıp servis tabağına ilave edin.

Mercimek Salata İçin Gerekli Malzemeleri
Mercimek Salatası Nasıl Yapılır?

Ayıklanıp temizlenmiş olan mercimeği bir pişirme kabının içerisine alın ve üzerine sıcak su ilavesi yapıp haşlanmaya bırakın. Haşlanmış olan mercimeği süzün ve bir karıştırma kabının içerisine alın. Mercimekler bu aşama da kururken sizde diğer malzemeleri hazırlamaya başlayın. Bu aşamada yeşil olan sebzeleri yıkayıp kurulayın. İlk önce maydanozu ince kıyım yapın ve mercimeklerin üzerine alın. Rokayı da aynı şekilde doğrayıp karıştırma kabına alın. Diğer taraftan domatesi küp şekilde doğrayın, limonun suyunu sıkın ve dilimlenmiş olan peynir ile mercimeklerin bulunduğu karıştırma kabına ilave edin. Taze soğanı da doğrayıp ilave ettikten sonra baharatları ve tuzu ekleyip malzemeleri harmanlayın. Bütün malzemeler karıştırıldıktan sonra mercimek salatasını servis tabağına alın ve arzuya göre yeşillikler ile süsleyip sunum yapın.

Kızarmış Patates Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Kızarmış Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Doğanmış patatesleri bir çay bardağı dolusu sıvı yağın içerisinde kızartın. Kızartılan patatesleri bir havlu kâğıdın üzerine alıp yağını çektirin. Diğer taraftan buğdayı haşlayın ve üzerinde soğuk su tutup kevgirin içerisine alın. Patatesleri havlu kâğıdın üzerinden alın ve bir servis tabağına yerleştirin. Üzerine haşlanmış olan buğdayı ilave edip karıştırın. Diğer taraftan yeşillikleri ve kuru soğanı ince kıyım yapıp malzemelerin bulunduğu servis tabağının üzerine alın. Karabiber, tuz, kimyon, nar ekşisi ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip kızarmış patates salatasını karıştırın. Hazır hale gelmiş olan salatayı sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }