{ "title": "Dereotlu Makarna Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/Dereotlu-Makarna-Salatasi-49.jpg", "date": "19.01.2024 14:59:13", "author": "Tolga Yaşar", "article": [ { "article": "Dereotlu makarna salatası, ara veya ana öğününüzde bulunabilecek rahatlıkla misafirlerinize ara sıcak olarak ikram edebileceğiniz, tadına doyamayacağınız makarna türüdür. Aynı zamanda 5 çayında da poğaça börekle birlikte ikram edebileceğiniz hazırlanışı oldukça kolay bir salatadır. İçindeki malzemelerin vitamin ve besleyici olması bakımından çocuklarınıza ve sevdiklerinize rahatlıkla yedirebilirsiniz.

Dereotlu makarna salatası için gerekli malzemeler
Dereotlu makarna salatası nasıl yapılır?

İlk olarak kapasitesi 3-4 litre olan derin bir tencereye su koyarak kaynatıyoruz. Daha sonra tuz ve yağ ekleyip makarnayı kaynayan suyun içine atıyoruz. Yaklaşık 10 dakika haşladıktan sonra ocağı kapatıp makarnayı süzüyoruz. Soğuk suyun altına tutarak güzelce soğutuyoruz böylece makarnaların birbirine yapışmasını da engellemiş oluruz. Geniş bir kabın içine yoğurt ve sahanda dövdüğümüz sarımsağımızı atarak karıştırıyoruz sulanmasını istersek hafif su ekleyerek karıştırıyoruz. Üzerine mayonez ve bir miktar daha tuz atıp karıştırmaya devam ediyoruz. Turşularımızı ve havucumuzu küp-küp doğrayarak karışımımızın içine ekliyoruz. Haşlanan makarnaya dereotunu da ekleyerek kaşık ile karıştırıyoruz. 5- 6 dakikada haşladığımız bezelyeleri de ekleyerek süzgeç ile sudan geçirdikten sonra dereotlu makarna salatasına ekliyoruz. Son olarak istersek pul biber ekleyip iyice karıştırıyoruz. Makarna salatamız servise hazır afiyet olsun.
" } ] }