{ "title": "Deniz Mahsulleri Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/deniz-mahsulleri-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 05:18:19", "author": "ayşe yeşilcan", "article": [ { "article": "
Deniz mahsulleri salatası, Genellikle Akdeniz bölgesi, Ege bölgesi ve Marmara bölgesinde tüketilmektedir. İstanbul çevresinde de çok fazla yapılır ve tüketilir. Bütçe bakımından diğer yöreler pek uyum sağlamamaktadır. Birçok insanın damak tadına uyum sağlamamaktadır. Çok çeşitleri vardır. Ülkemizde sağlıklı yaşamayı tercih eden insanlar tarafından tüketilmektedir. Özellikle Akdeniz de zeytinyağı ve balık ürünleri hafif olduğu için yoğunlukla tercih edilmektedir.

Deniz mahsulleri salatasının malzemeleri
Sosu için
Deniz mahsulleri salatası nasıl yapılır?

İlk önce kıvırcıklar ayıklanıp yıkama işlemi yapıldıktan sonra bir güzel kurutulur ve ince olacak şeklide doğranır. Büyükçe bir salata tabağına dizin ve üstüne zeytin ile kapariyi atın. Dondurulmuş formda satılan yengeç veya ıstakoz etlerini zar şekil ve büyüklüğünde kesip üst kısma serpin. Tarif listesinde belirttiğimiz gibi haşlanmış haldeki karides ve kalamar da kullanılabilir. Sıra geldi sosun aşamalarına. Sosa başlamak için büyükçe doğradığımız soğan ve sarımsağı robottan geçiriniz. İçine zeytinyağı, hardal, sirke ve limon suyunu ekleyiniz. Kalan malzemeleri yani tuz, beyaz haldeki karabiberi ve toz şekeri de ilave edip malzemeleri tam bir sos kıvamına gelene kadar robotta çevirin. Hazırlanan bu sosu tabaktaki salata malzemelerinin üzerine düzgünce dökün. Arzuya bağlı olarak 2-3 yemek kaşığı kadar konserve mısır da ilave edilebilir.
" } ] }