{ "title": "Değişik Gün Salataları", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/degisik-gun-salatalari.jpg", "date": "19.01.2024 06:34:39", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Değişik gün salataları, farklı malzemeler kullanılarak farklı şekillerde hazırlanan birçok salata tarifi bulunmaktadır. Bugün sizler için gün masalarınızı süsleyecek birbirinden güzel salata tarifleri paylaşacağız. Gün masalarınızı paylaştığımız tarifler ile bir şölene çevirebilir, konuklarınızı inanılmaz lezzetler ile buluşturabilirsiniz.

Makarna Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Makarna Salatası Nasıl Yapılır?

Makarnayı haşlamak için derin bir tencerenin içine 1 litre kadar su doldurup kaynatın. Kaynayan suya bir miktar tuz ilave ettikten sonra makarnayı boşaltın. Makarna yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan makarnayı süzerek karıştırma kabına alın. Üzerine garnitür, küp-küp doğranmış salatalık turşusunu boşaltın. Sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra yoğurda ilave edin. Üzerine mayonez ve bir miktar tuz ekleyip makarnaya ilave edin. Malzemeleri homojen bir şekilde karıştırarak servis tabağına boşaltın. Makarna salatası hazır.

Afiyet olsun.

Narlı Patates Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Narlı Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Patatesleri su dolu tencereye alarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan patatesler ılıdıktan sonra küp-küp doğrayarak çukur bir kabın içine alın. Ufak bir kâsede sıvıyağ ve limon suyunu karıştırın. Dereotunu yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Kırmızı kuru soğanı yarım ay şeklinde ince doğrayın. Doğranan kuru soğan ve dereotunu patateslerin üzerine ekleyerek homojen bir şekilde karıştırın. Üzerine tuz ve sıvıyağ-limon karışımını döküp tahta kaşık yardımı ile tekrar karıştırın. Hazırladığınız salatayı servis tabağına boşaltıp, üzerini nar taneleri ile süsleyerek servise sunun.

Afiyet olsun.

Mısır Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Mısır Salatası Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencereye 4 su bardağı su ve tavukgöğsünü ekleyerek ocağa alın. Tavuk etleri yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan etleri küp-küp doğrayın. Ayrı bir tencerenin için 1,5 su bardağı su ve 1 su bardağı pirinci alarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan pirinçlerin üzerine 1 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip tencerenin kapağını kapatarak pirinci pilav gibi demlemeye bırakın. Üzerine doğradığınız tavuk etini ekleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanı yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Salatalık turşusunu ufak ufak doğrayın. Domatesleri de aynı şekilde ufak ufak doğrayın. Doğradığınız tüm malzemeyi pirincin üzerine ekleyin. Son olarak üzerine mısır, zeytinyağı, hardal, tuz ve limon suyunu ekleyerek homojen bir şekilde karıştırın. Hazırladığınız salatayı servis tabağına alarak servise sunun.

Afiyet olsun.

Yeşil Mercimek Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Yeşil Mercimek Salatası Nasıl Yapılır?

Yeşil mercimeği ayıkladıktan sonra uygun bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Ayrı bir tencerenin içinde pirinci haşlayıp süzün. Pirinç ve yeşil mercimeği derin bir karıştırma kabına alın. Kuru soğanın kabuklarını soyarak küp-küp doğrayıp, sıvıyağda hafif kavurun. Kavrulan soğanların üzerine salça ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Havucu rendeledikten sonra kavrulan malzemelere ekleyip 2 dakika kadar daha kavurarak ocaktan alın. Kavrulan malzemeler ılıdıktan sonra pirinç ve yeşil mercimeğin üzerine ilave edin. Salatalık turşusunu küp-küp doğrayın. Yeşilliklerin tümünü incecik kıyın. Turşu, yeşillikler, mısır, tuz, karabiber ve sumağı malzemelere ekleyip homojen bir şekilde karıştırın. Karışımı servis tabağına alarak servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }