{ "title": "Çoban Salata", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/coban-salata(1).jpg", "date": "21.01.2024 21:51:21", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Çoban salata adından da anlaşılacağı gibi bir çobanın ya da herhangi bir iş ile uğraşan bir kişinin yanında bulundurabileceği temel olarak tüketim malzemelerinden yapılmakta olan bir salata türüdür. Bu salata evlerimizde sürekli olarak yapmış oluğumuz ve lezzetle tüketmiş olduğumuz bir tat olmaktadır. Yapımı oldukça kolay olan bu salatanın içeriğinde bulunan sebzeler ile süper bir tat olup iştah açıcı bir özelliğe sahiptir. Eski zamanlardan beri yapılan ve sofralardan eksik edilmeyen bu lezzet, yemeklerin yanında bizlerin olmazsa olmazı olmuştur. Yapılmakta olan bu salata balık ızgara, balık kızartması ve fırında yapılan balığın yanında da bir hayli lezzet ile yenilmekte olan ve abartısız olarak vazgeçilmeyen iştahı açan bir yiyecek türüdür.

Güzel bir tat olan bu salata türünün yapılış aşamalarını ve bu salata türünün yapımında içeriğinde kullanılmakta olan malzemeleri teker teker sıralayarak sizler için sunuma hazırlayacağız.

Çoban Salata Gerekli Malzemeleri
Çoban Salata Nasıl Yapılır?

Salata yapımına başlamadan önce ellerimizi güzel bir şekilde yıkayalım ve sonrasında hazırlanan malzemeleri sırası ile temiz bir şekilde yıkayarak başlayalım. Öncelikle domatesleri bol su ile güzel bir şekilde yıkayalım, ardından domateslerin sularının süzülmesi için bir süzgece koyalım, sivri biberleri, salatalıkları, yeşil naneyi ve reyhanı da güzel bir şekilde bol su ile yıkayarak bunları da süzgecin içerisine koyalım. Süzülen bu sebzelerden domatesleri doğrama tahtasının üzerine alarak güzelce küp-küp olacak şekilde doğrayalım ve doğranan bu domatesleri genişçe bir kaba koyalım. Sonrasın da hazırlanan salatalıkları ve sivri biberleri de aynı şekilde ince ince doğrayalım ve aynı kabın içerisine bunları da alalım. Kuru soğanları da güzelce ince ince doğrama tahtasında doğrayalım. Yeşil nane ile reyhanı da doğrayarak kaba ekleyelim ve hazırlanmış olarak doğranan bu sebzelerin üzerine bir tutam tuz, hazır olan yarım çay bardağı sıvı yağı, bir adet orta boy limonu sıkalım ve bir miktarda nar ekşisi ilave edip ezmeden karıştıralım.

Servise hazır hale gelen bu salatayı misafirlerimize sunabiliriz. Bu salata sizlerin ve misafirlerinizin lezzet ile yiyebilmesi için yemeklerimizin yanında hafif bir yiyecek türü olarak tüketmemiz için önerilmektedir. Sizler de kolaylık ile kısa bir süre içerisinde yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }