{ "title": "Cevizli Salata", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/cevizli-salata.jpg", "date": "20.01.2024 18:27:33", "author": "İbrahim Kolay", "article": [ { "article": "
Cevizli salata en yaratıcı mutfak lezzetlerimizden bir tanesidir. Diğer klasik salataların aksine içinde barındırdığı malzemelerle gerekse yapımıyla diğerlerinden ayrılır. Yakın zamanlarda cevizli salatanın sofralarımızda daha sık yer aldığını eğer dikkatli bir şekilde bakarsanız farkına varacaksınızdır. Cevizli salatanın malzemelerini şöyle sıralayabiliriz:

Cevizli salata yapımı için gerekli malzemeler
Cevizli salata nasıl yapılır?

Cevizli salatanın yapımında öncelikli olarak domateslerimizi çok güzel bir şekilde ılık suda yıkamalıyız. Domateslerimiz ılık su altında yıkandıktan sonra keskin bir bıçak ile ortadan ikiye ayrılarak 15 dakika kadar beklemeye bırakılmalıdır. Bu cevizli salatanın kıvamının tutması için çok önemli bir püf noktadır. Domateslerimiz dinlendirildikten sonra çok küçük olmamak şartıyla doğranmalıdır. Bu işlemler bittikten sonra sıra acı sivri bibere gelmektedir. Acı sivri biberimizi de ılık su altında temizce yıkadıktan sonra bıçakla ikiye ayırarak 10 dakika dinlenmeye bırakılmalıdır. Sivri biberler dinlendirilmeye bırakıldıktan sonra çok küçük olmamak şartıyla doğranma işlemi tamamlanmalıdır. Sıra kuru soğana gelmektedir. Kuru soğanımızda bıçağımız ile domates ve sivri biber gibi doğranmalıdır. Maydanozumuz elinizde varsa zırh ile kıyılmalıdır. Bu da cevizli salatanın püf noktalarından bir tanesidir çünkü zırh ile doğranan maydanoz daha fazla tat katmaktadır. İsterseniz doğrama işlemlerini küp şeklinde de yapabilirsiniz. Bazı yörelerde bu şekilde doğranma işlemi de yapılmaktadır. Doğranan malzemeleri bir kaba alarak iyice karıştırınız. Karıştırma işleminden sonra salataya baharatlarını ekleyiniz. En önemlisi de baharatlar eklendikten sonra ana malzememiz olan cevizin eklenmesi de unutulmamalıdır. Bütün bu işlemlerden sonra salatamızı servis tabağına artık alabiliriz. Salatamız servis tabağına alındıktan sonra artık soframızda yerini almaya hazırdır. İsteğe bağlı olarak salatanın yanında nar ekşisi ve zeytinyağı ayrı bulundurulabilir ya da malzeme karıştırma safhasında da eklenebilmektedir.

Afiyet olsun.
" } ] }