{ "title": "Çerkez Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/cerkez-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 03:13:14", "author": "İbrahim Kolay", "article": [ { "article": "Çerkez salatası ülkemizde pek bilinmeyen bir salata çeşididir. Özellikle doğu Karadeniz bölgemizde tüketilen bir salatadır. Fakat sahip olduğu lezzet açısından ülkemiz çapında ünlü olmaya aday lezzetlerimizin başında gelmektedir. Son zamanlarda televizyonlarda yer alan yemek programlarında da aşçıların yapılmasını şiddetle tavsiye ettiği lezzetlerden bir tanesidir Çerkez salatası. Yapımı ve malzemeleri için emek sarf edilmesi gerekmektedir. Çünkü diğer salatalara pek benzemeyen bir yapısı vardır Çerkez salatasının. Çerkez salatasının malzemelerini şöyle sıralayabiliriz.

Çerkez salatası için gerekli malzemeler
Çerkez salatası nasıl yapılır?

Çerkez salatasının yapımına gelecek olursak ilk olarak 1 tavuk almalısınız tavuk suyunu elde edebilmek için. Tavuk alındıktan sonra haşlanmalıdır. Tavuk haşlandıktan sonra etleri dikkatlice didilmelidir. Çukur bir kap içerisine tavuk suyunu, ceviz içini, ekmek içini ve sarımsağı koyarak karıştırıp sos elde ediniz. Bu işlemlerden sonra içine galeta ununu da katmayı unutmamak gerekir. Başlangıçta didiklediğiniz tavuk etlerini de katmayı kesinlikle unutmayınız. Pul biber de atılmalıdır. Çünkü Çerkez salatasının biraz acı olması çok çok önemlidir. Bütün bu karışım çok iyi karıştırılmalıdır. Yoksa Çerkez salatasının kıvamı istenilen kıvama asla gelemez. Neredeyse diş macunu kıvamına gelmelidir. Tuz atılmalıdır. İki su bardağı dövülmüş cevizimizi de karışımımıza atmayı unutmayalım. Eğer imkân varsa cevizlerimizi bir kez daha dövme çok fayda vardır Çerkez salatasının kıvamının tam tutması için. Tereyağını kavurarak sıcak bir şekilde karışımımıza dökelim. Son bir kez çok iyi bir şekilde karışımımızı karıştırarak dinlenmesi için 5 dakikalığına ayrı bir kaba alalım. Karışım dinlendirildikten sonra tekrar eski kabına almadan servis tabağımıza alalım. Son kontrollerini yaparak artık salatamız sofralarımızı süslemek için sonuna kadar hazırdır.

Sizler de yukarıda belirtilen bu eşsiz lezzetin detaylı tarifini uygulayarak hem aşçısı olun hem de lezzetini tadan şanslı insanlardan olma fırsatını yakalayın. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }