{ "title": "Bulgur Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/bulgur-salatasi.jpg", "date": "20.01.2024 07:06:44", "author": "esma kınık", "article": [ { "article": "Bulgur salatası, bulgur oldukça önemli bir besin maddesi olduğundan dolayı sık sık tüketmekte fayda var. Bu yüzden sadece pilav olarak değil de çeşitli salatalar şeklinde içine besin değeri yüksek gıdalarda eklenerek hem doyurucu hem de oldukça lezzetli besinler oluşturulabilir. Bulgur tam bir protein kaynağıdır. Bulgurda kolesterol oranı sıfırdır. Bulgur besinlerin emilimini hızlandırır, kabızlığı engeller be en önemlisi bağırsak kanserini önler. Bulgurun faydaları saymakla bitmez. Özellikle hamilelikte müthiş bir ilaç etkisi vardır bulgurun. Ayrıca bulgur salatası genellikle diyet yapan kişiler tarafından doyurucu olmasından dolayı ve daha az kaloriye sahip olmasından dolayı daha çok tercih edilmektedir. Akşam yemeklerinde hafif ve doyurucu tatlar denemek isteyenler için bulgur salatası bulunmaz bir nimettir. Bulgur salatası çok pratik ve lezzetli bir tariftir. Kısıra alternatif bir lezzet olan bulgur salatasını sofralarınıza farklı bir lezzet olarak ekleyebilirsiniz. Şimdi bu lezzetli salatanın yapılışını ve malzemelerini sıralayalım.

Bulgur salatası için gerekli malzemeler
Bulgur salatası nasıl yapılır?

Öncelikle bulgurlar yıkanır ve kaynar su içinde haşlanır. Haşlanan bulgurun suyu süzülür. Soğanlar bir tencere içerisinde sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulduktan sonra soğuması için ocaktan alınır. Maydanozlar temizlenerek ince ince doğranır. Taze soğan turşu ve sivri biberler ince bir şekilde doğranır. Domatesler ve kırmızı soğanlar da ince ince halka şeklinde doğranır. Hazırlanan bütün malzemeler bir karıştırma kabına alınır bulgurlar ve hazırlanan sebzeler karıştırılır. Üzerine tuz, pul biber, limon suyu ve zeytinyağı eklenir ve hafifçe karıştırılır. Marullar yıkanır daha sonra servis tabağının alt kısmına serilir. Bulgur salatası yaprakların üzerine serilerek yayılır. Hazırlanan salataya limon yerine nar ekşisi veya sirke de konulabilir. Sumak, kimyon gibi farklı baharatlarla da denenebilir.
" } ] }