{ "title": "Barbunya Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/barbunya-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 14:11:30", "author": "ozan öztürk", "article": [ { "article": "Barbunya salatası yapması diğerlerine göre daha zahmetli bir salata olsa da lezzeti diğerlerinden her zaman daha fazladır. Birkaç defa yaptıktan sonra elleriniz alışacak ve artık bunu yapması da sizin için çok kolay olacak.

Barbunya Salatası Malzemeleri
Barbunya Salatası Nasıl Yapılır?

İlk olarak kuru barbunyalarımızı güzelce yıkayıp geceden suyun içine koyuyoruz. Bir gece suda bekliyor. Daha sonra orta boylu bir tencereye koyup içerisine su ilave edip kaynatmaya başlıyoruz. Çok fazla kaynatırsak barbunyalar dağılabilir. Bunun için sık sık kontrol edip yumuşak olduğunu fark ettiğimiz anda altını kapatıp güzelce süzüp soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra kırmızı biberlerimizi tepsiye yerleştirerek güzelce fırına sürüyoruz. İyice közlendikten sonra çıkartıyoruz. Biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyunuz. İyice soğumasını beklerseniz kabukları daha zor soyulacaktır ve sizi daha çok yoracaktır. Bunun için ılıkken soymak en kolayıdır. Daha sonra soğanımızın kabuğunu soyarak, söğüş gibi ufak ufak doğrayınız. Ne kadar ufak olurlarsa göze o kadar çok hitap ederler. Size bir tavsiye verelim. Soğanları doğrarken çeşmeyi açıp yanında doğrarsanız gözleriniz yanmayacaktır.

Soğanları doğradıktan sona maydanozu ve dereotunu güzelce yıkıyoruz. Temiz olduğundan emin olduktan sonra onları da ufak ufak doğruyoruz. Daha sonra soğuyan közlenmiş kırmızı biberlerimizi ufak ufak doğruyoruz. Derin bir kap çıkartıyoruz. Kabımızın içine ilk olarak barbunyamızı koyuyoruz. Daha sonra üzerine doğradığımız közlenmiş kırmızı biberlerimizi döküyoruz. Ardından dereotu ve maydanozumuzu ilave ediyoruz. Sonra ufak ufak doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz. Son olarak limon, sıvıyağ ve tuz ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Karıştırırken tahta bir kaşık kullanırsanız barbunyaları ezmemiş olursunuz. Son olarak elimizde kalan kornişon turşuları ufak doğruyoruz. İsterseniz içine katarak diğer malzemeler ile karıştırabilirsiniz ama biz genelde servis yaparken üzerini süslemek için kullanıyoruz. İsterseniz ufak ufak değil de uzun uzun doğrayıp ortadan ikiye keserek değişik bir görsel sunum elde edebilirsiniz.

Barbunya salatası yapmayı artık öğrendiğinize istediğiniz zaman hem damak zevkinize hem de göz zevkinize hitap edecek salatalar yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }