{ "title": "Balık Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/balik-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 16:40:30", "author": "fadime kolay", "article": [ { "article": "Balık salatası, balık eti diğer et türlerine göre daha sağlıklıdır. Balık etinde başlıca fosfor olmak üzere, iyot, demir ve kalsiyum gibi madensel tuzlar ve a, d ve B12 vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca balık bedene güç ve enerji verir, zihin yorgunluğunu giderir. Balıkta bulunan kalsiyum kemiklerin büyümesini sağlar ve özellikle de çocukluk çağında gelişmeyi kolaylaştırır. Çok gerekli olan madensel tuzlardan biri olan iyot vitaminlerin ve diğer madensel tuzların özümlenmesini kolaylaştırır. Balıkta bol miktarda fosfor bulunmaktadır. Sağlıklı diş etleri ve diş yapısı oluşmasına faydalıdır. Cilt rengini güzelleştirir. Saçların daha dayanıklı olmasını sağlar. Bakteriyel enfeksiyonlara karşı mücadelede önemli bir katkısı vardır. Kandaki kolesterolü düzenleyici etkisiyle kalp krizi riskini düşürür. Eklem sağlığı açısından oldukça önemlidir. Şeker hastalarının tedavisinde kullanılır. Depresyon ve şizofreni belirtileri ni hafifletir. Yanık tedavisinde kullanılır. Migren hastalarına oldukça faydalıdır. Göz için bulunmaz bir ilaçtır. Balığı haftada en az 2 ya da 3 kez tüketmekte fayda vardır. Şimdi balıktan yapılabilecek hem lezzetli hem de oldukça kolay bir salata tarifi verelim.

Balık salatası için gerekli olan malzemeler
Balık salatası nasıl yapılır?

Balıkları kılçıklarından dikkatli bir şekilde ayırın (Sonuçta salatada kılçıkların ağzımıza gelmesini istemeyiz). Salata yapraklarını, domatesi, taze soğanı ve maydanozu doğrayın. Limon suyu, karabiber ve zeytinyağından bir sos hazırlayıp salatanın üzerine dökün. Balık salatasını servis tabağına alın ve artık salatanızı misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }