{ "title": "Bademli Salata", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/bademli-salata.jpg", "date": "20.01.2024 11:29:42", "author": "ayşe yeşilcan", "article": [ { "article": "Bademli salata, Değişik salata türlerinden biridir. Çünkü genel olarak salatalara badem pek kullanılan bir malzeme değildir. Ama eklendiği zamansa lezzet olarak salatayı üst noktaya çıkardığı tespit edilmiştir. Her yörede yapılabilecek bir tariftir. İçine tavuk eklenmiş versiyonu tam bir ana yemek gibi tüketilebilmektedir. Genel olarak sağlıklı yaşama önem veren bireylerce içinde beyaz et ve badem olması sebebi ile tercih edilir. Diyet yapan kişilerde özellikle bademin tok tutucu özelliği hasebiyle tercih etmektedirler.

Bademli Salata Malzemeleri
Bademli Salata Sosu için
Bademli Salata Nasıl Yapılır?

İlk işlem olarak tavuk göğsü bir temiz yıkandıktan sonra bir tencere içinde biraz su ile haşlanır. Közleme tavası varsa ocak üzerinde yoksa da fırında kırmızı biberler közlenmelidir. Çiğ bademlerde birazcık sıcak su içerisinde kabukları soyulana kadar bekletilir. Ara sıra kontrol edilir Kabukları ayrılan bademler küçük bir tavada az bir yağla kavrularak çiğliği alınır. Haşlanan tavuk göğsü jülyen diye tabir ettiğimiz ince uzun kesme şekli ile kesilir. Tavaya alınıp bir tur çevrilir bu arada içerisine yağ ve soya sosu ve az bir miktar tuz eklenir. Daha önceden kavrulan bademler de ilave edilip istenen şekle gelene kadar pişirilmeye devam edilir. Közlenen biberlerin kabukları temizce soyulur ve bu karışıma ilave edilir. Ayrı bir tabakta yağ, köri, ketçap, mayonez iyice harmanlanır. Tavadaki malzemeler sunum tabağına alınır. Hazırlanan bu sos salatanın üzerine dökülür.

Afiyet Olsun.
" } ] }