{ "title": "Arpa Şehriye Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/arpa-sehriye-salatasi.jpg", "date": "20.01.2024 03:33:03", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "Arpa Şehriye Salatası, bayanların sofralarında beğenilerek yenilen, yoğurtlusu ve zeytinyağlı limon karışımlısı ile beş çaylarında vazgeçilmez bir salata türüdür. Genellikle her bölgede her bayanın farklı malzeme çeşitleri ile yaptığı arpa şehriye salatasını ben sizlere tavuklu ve bol yeşillikli olan malzemesi ile tarif vermek istiyorum.

Arpa Şehriye Salatası İçin Malzemeler: 8-10 kişilik
Arpa Şehriye Salatası Nasıl Yapılır?

Arpa şehriye salatamıza ilk önce bir tencereye bol su ve tavuğu koyarak başlıyoruz. Tavuğumuzu bol su içinde haşlayalım bir miktarda tuz atalım, birlikte pişene kadar haşlamaya devam edelim. Tavuk eti pişince suyun içinden alalım soğuyunca küçük parçalar halinde didikleyelim. Kaynak suyun içine ister arpa şehriyeleri kavurarak koyalım ister kavurmadan torbadan dökelim. Bu kısım kişinin tercihine göre değişir. Ben yoğurtlu yapacağım zaman arpa şehriyeyi kavurup öyle haşlıyorum. Arpa şehriyeler yoğurdun içinde kahverengi gözüksün diye tercih kişinin, kaynayan tavuk suyunda arpa şehriyeleri haşlıyoruz bu suda arpa şehriyeler haşlanırsa tavuk suyunu içine güzelce çekmiş ve daha lezzetli olmuş oluyor.

Arpa şehriye salatamızın ikinci aşamasını geçerek, tavuğumuzu haşladık etlerini didikledik, arpa şehriyemizi haşladık bir kenara koyalım, şimdi diğer malzemelerimizi hazırlayalım. Yeşillikleri yıkayalım. Taze soğanları, maydanozları, dereotunu, kereviz yaprağını, kornişon turşusunu, taze naneyi ince ince doğrayalım. Havuçlarımızı rendeleyelim. Konserve mısırı süzgece alıp güzelce yıkayıp süzdürelim. Sarımsakları ezelim. Bütün bu malzemeleri derin bir kabın içine koyalım tavuk etlerini ve arpa şehriyesini de yeşilliklerin üzerine dökelim. Zeytinyağını, limon suyunu, tuzunu, pul biberini de ilave edelim. Servis tabağına alalım. Sunum için servise hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }