{ "title": "Arpa Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/arpa-salata.jpg", "date": "21.01.2024 03:01:29", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Arpa şehriye salatası, insan vücudu için gerekli bütün vitamin ve mineralleri içinde barındıran çok lezzetli ve besleyici bir salata çeşididir. İster akşam yemeklerinde, isterseniz de çay saatlerinde çekinmeden hazırlayabilirsiniz. Doyurucu ve tok tutan özelliği sebebiyle formunu sağlıklı bir şekilde korumak isteyen kişilere de günde 1 öğün tüketmelerini tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.

Arpa Şehriye Salatası Malzemeleri
Arpa Şehriye Salatası Nasıl Yapılır?

Salatamızı yapmaya ilk olarak tavuk göğsünü haşlayarak başlıyoruz. Bunun için küçük bir tencerenin içine 4 su bardağı kaynar su koyup ocağın üzerine alıyoruz. Su kaynamaya başlayınca tavuk göğsünü atıp, üzerine bir baş soğanın kabuğunu soyup bütün halde tencereye atıyoruz. Daha sonra bir miktar tuz ve kara biber ilave ederek et pişinceye kadar orta ateşte kaynatıyoruz.

Tavuk göğsü pişince suyun içinden çıkartıp, yaklaşık on dakika dinlenmesini bekliyoruz. Bu süre içinde et, içindeki suyu tamamen bırakacaktır. Daha sonra tavuk etini ince ince didikleyerek hazır hale getiriyoruz.

Küçük bir teflon tavanın içine tereyağını ve sıvı yağı atıp, şehriyeler pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra üzerine tavuk göğsünü pişirdiğimiz et suyunu, soğuduysa kaynatarak üzerine ilave ediyoruz. Tıpkı normal pilav yapar gibi demlenmesini bekliyoruz. Eğer suyu az gelirse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Pilav piştikten sonra kendini çekmesi ve biraz soğuması için yarım saat kadar dinlendiriyoruz.

Yeşil soğanları, kırmızı biberi ve kornişon turşuları ince doğrayıp hazır hal getiriyoruz.

Geniş bir kâsenin içine ilk olarak soğuyan şehriyeleri, daha sonra tavuk etlerini katıp karıştırıyoruz. Doğradığımız sebzeleri, turşuyu ve maydanozu ilave ediyoruz. En son limonunu ve baharatlarını ilave edip, karıştırıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }