{ "title": "Amerikan Salatası", "image": "https://www.salata.gen.tr/images/amerikan-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 06:41:10", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Amerikan salatası Rus salatası olarak da bilinmektedir. Bu salataların isimleri farklı olsa da içeriği aynıdır. Bu salatayı 1860'lı yıllarda Moskova'da bulunmakta olan Ermitaj isimli bir restoranın sahibi olan Fransız asıllı bir aşçı olan Lucien Olivier adlı kişi tarafından icat edilmiştir. Bu tat yapılışından kısa bir zaman itibari ile o restoranın en sevilen lezzeti olarak belirmiştir. Bu salatayı icat eden kişi tarafından salatanın tarifi özenle saklanmıştır fakat bir süre sonra bu salata değişik yerlere de yayılma göstermiştir. Bu salata bizim kültürümüze ilk olarak Beyaz Rusların İstanbul'da açmış olduğu lokantalar ve restoranlar ile kişilere sunulmuştur. Bu salata kısa bir zamanda bizim kültürümüzde de yaygınlık göstermeye başladı ve güzel bir tat olarak çoğu kişi tarafından beğenilen bir yemek çeşidi oldu. Ülkemizde ve tüm Dünya Ülkelerinde popüler olan bu salatanın genel olarak yemeklerin yanında meze olarak da kullanıldığı ve tüketildiği de bilinmelidir. Eğer sizlerde bu salatadan yapmayı düşünüyorsanız kesinlikle yemeklerinizin yanında meze olarak lezzet ile tüketebilirsiniz. Belirtmiş olduğumuz salatanın yapılış aşamasına ve bu salatanın içeriğinde kullanılmakta olan malzemelere değinecek olursak eğer,

Amerikan Salatası Malzemeleri
Salatanın yapılışı için yukarıda belirtilmiş olan malzeme listesini eksiksiz olarak temin etmelisiniz, bu malzemeler ile güzel bir tat çıkarmak ve özenle elde etmiş olduğunuz bu salatayı lezzetle yemeniz için eksiksiz olması gerekmektedir.

Amerikan Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle salata yapımına başlamadan önce ellerimizi güzelce yıkayalım. Sonrasında hazırlamış olduğumuz malzemelerden olan patatesleri güzelce soyalım ve soymuş olduğumuz bu patatesleri küp-küp doğrayalım ve aynı şekilde hazırlamış olduğumuz havuçları da güzelce temizleyerek patatesler gibi küp olacak şekilde doğrayalım. Bu aşama sonrasında doğramış olduğumuz havuçları ve patatesleri bir kabın içerisine alarak patates ve havuçlar yumuşayana kadar güzelce haşlayalım. Tabi haşlamaya dikkat etmemiz gerekmekte olup bu malzemeleri çok fazla suda bırakmamalıyız çünkü bu malzemeler ezilebilir. Haşlanan havuç ve patatesleri bir süzgece alarak iyice süzelim ve sonrasında ise havuç ve patatesleri genişçe bir kaba alalım. Üzerine bezelyeleri ilave edip, kornişon turşuları da küp olacak şekilde doğrayıp ilave edelim. Yarım çay bardağı mayonezi, sarımsakları ve yoğurdu da ilave edip haşlanmış olan mısırları da ekleyerek bir miktar tuz atıp güzelce ezilmeyecek şekilde karıştıralım. Sonuç olarak salatamız hazır hale gelmiştir. Aileniz, misafirleriniz ile lezzetle yiyebileceğiniz bir tat meydana gelmiştir. Hazırlanmış olan bu salatayı ister meze olarak isterseniz de ayrı bir yemek türü olarak tüketebilirsiniz. Damak tadına uyum sağlayan ve zevkle yiyebileceğiniz bir tat olarak tüketilecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }