5 çayı için salata tarifleri, 5 çayları bayanların vazgeçilmez saatleri arasındadır. 5 çayları için hazırlanan pasta, börek, kek, kurabiye gibi hamur işleri mutlaka bir salata ile tamamlanır. 5 çaylarınıza eşlik edecek değişik salata tarifi arıyorsanız mutlaka verdiğimiz tarifleri denemelisiniz. 5 çaylarınızı süsleyecek, arkadaşlarınızı kıskandıracak tarifler ile çay saatlerinizi şölene çevirebilirsiniz.
Tart Kabında Patates Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
1 kilo patates
3 tane orta boy havuç
Yarım bağ dereotu
3 dal yeşil soğan
Yarım bağ maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tane limon suyu
Karabiber, tuz, kırmızı pul biber ve kimyon
Yeteri kadar sıvıyağ
Süslemek için
Mayonez
Yoğurt
2 diş sarımsak
Mısır
Nane ve kırmızı pul biber
Tart Kabında Patates Salatası Nasıl Yapılır?
Patatesleri yıkadıktan sonra basınçlı tencereye alarak yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patatesler ilk sıcaklığını attıktan sonra kabuklarını soyun. Patatesleri çukur bir kabın içine çatal ile iyice ezin. Ezilen patateslere tereyağını ilave ederek karıştırın. Havuçların kabuklarını kazıdıktan sonra hafif yağda 2-3 dakika kavurup, patateslerin üzerine ilave edin. Maydanoz, yeşil soğan ve dereotunu ayıklayıp, incecik kıydıktan sonra patateslere ekleyin. Üzerine limon suyu, sıvıyağ, tuz ve tüm baharatları ekleyip harmanlayın. Tart kalıbınızı streç film ile kaplayıp hazırladığınız patates karışımını tarta döküp, kaşık ile bastırarak yayın. Bu şekilde 1 gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün patatesi kalıptan servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
Çukur bir kâsenin içine yoğurt ve mayonezi ekleyerek çırpın. Sarımsağı yoğurdun üzerine rendeleyin. Hazırladığınız yoğurt sosunu servis tabağına çıkardığınız patatesin üzerine dökün. Üzerini mısır, kırmızı pul biber ve nane ile süsleyerek servise sunun.
Afiyet olsun.
Tabule Salata İçin Gerekli Malzemeleri
1 su bardağı ince bulgur
Yarım bağ taze nane
Yarım bağ maydanoz
1 tane orta boy domates
4 dal taze soğan
2 çorba kaşığı nar ekşisi
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Limon suyu ve tuz
Tabule Salatası Nasıl Yapılır?
İnce bulguru çukur bir kabın içine alıp, üzerini kaplayacak kadar kaynar su ilave edin. Kabın ağzını kapatıp bulgurun suyunu çekmesini bekleyin. Bekleme aşamasında yeşil soğan, maydanoz, taze nane ve domatesi bol su ile yıkayarak minik minik doğrayın. Suyunu çeken ve şişen bulguru geniş bir karıştırma kabına alarak hafifçe karıştırın. Doğradığınız malzemeleri bulgurun üzerine ekleyin. Farklı bir kâsenin içinde sıvıyağ, limon, tuz ve nar ekşisini homojen bir şekilde karıştırarak diğer malzemeler ile buluşturun. Tüm malzemeyi güzelce harmanladıktan sonra servis tabağına alın. Tabule salatası 5 çaylarınız için hazır.
Afiyet olsun.
Kuskus Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
1 su bardağı kuskus
1 tane közlenmiş kırmızı biber
1 tane havuç
Yarım bağ dereotu
4 tane kornişon turşu
1 çay bardağı mısır
Yarım bağ maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tane limon suyu
Yeteri kadar tuz
Arzuya göre baharat
Kuskus Salata Nasıl Yapılır?
Çukur bir tencerenin içine bir miktar su ve tuz koyularak kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya kuskus makarna eklenerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kırmızı közlenmiş biber, kornişon turşu ufak küp olacak şekilde doğranır. Maydanoz ve dereotu ayıklandıktan sonra incecik kıyılır. Yumuşayan kuskus süzgeç yardımı ile alınarak soğuk suya tutulur. Suyunu süzdükten sonra karıştırma kabına alınır. Üzerine doğranan malzemeler eklenir. Havucun kabukları kazınıp malzemelerin üzerine rendelenir. Konserve mısır, limon suyu, sıvıyağ, tuz ve tercihe göre baharatlar eklenerek harmanlanır. Harmanlanan salata servis tabağına alınarak servise sunulur.